Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves vagyok és a szüleim...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

16 éves vagyok és a szüleim nem endedik hogy legyen barátnőm. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szuleim nem engedik hogy legyen baratnom, hogy eljarjak szorakozni stb. Szuleim meglehetosen vallasosak de en mar fel eve nem vagyok az. El kezdtem realisan gondolkodni az eletrol es a realis felfogasom szerint az egesz abszurd. Mit tegyek hogy megertessem veluk hogy szerintem hulyeseg az egesz? Szo szerint felek megmondani mert annyira vallasosak es apam mindenre ami nem egyezik az o elkepzeleseivel eroszakkal valszol.

2018. febr. 25. 19:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Az erőszak mit takar ha szabad kérdezni?
2018. febr. 25. 19:41
 2/8 Mádár0218 ***** válasza:
84%

Úgy az arcukba vágnám hogy hülyeség az egész és engem nem érdekel, hogy a hit lefolyna az arcukon.

Ha testi erőszakra gondolsz menne a saját apámra a feljelentés

2018. febr. 25. 19:50
 3/8 anonim válasza:
48%

Ismerős. Sajnos amíg nem vagy önálló, addig nem tudsz mit csinálni. Illetve nem tudom, nálatok ez hogy megy, de nálam anyám anno bejelentette, hogy ha nem hiszem azt, amit ő, akkor kivág a munkanélküli alkoholista apámhoz. ("Há higgyé mán a Mikulásban b^ssza meg" tipikus esete XD)

Sajnos meg kell várnod, amíg a saját lábadra állhatsz, aztán mikor már otthagytad őket, szembesítheted őket, hogy mennyire káros volt, amit okoztak. Már ha lehet.

Ez, vagy megpróbálod most megbeszélni velük, bár úgy látom, az nem opció...

2018. febr. 25. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Apukád az agresszióban hisz? Így él a hite szerint. Klassz felfogás; szemléletmód.

Fogalmam sincs, mit tudnál tenni. Max bekamuznád, hogy átmész a barátodékhoz számítógépen játszani, de az se szép dolog. Nemtom.

2018. febr. 25. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Azta. Örülök hogy leszálltál a földre, nem is gondoltam, hogy ilyen létezhet. De komolyan.

Valahogy muszáj lesz ezt megbeszélned velük, érvelj azzal, hogy elég érett és okos vagy, nem esik semmi bajod, tudsz vigyázni magadra, és legyél fokozatos! Ne egyből a legdurvább buliba akarj elmenni, hanem először csak estefelé egy kávézóba pár emberrel, aztán már valami szórakozóhely féleségre, tehát fokozatosan adagold be nekik.

Nekem is elég szigorúak a szüleim, nem vallásos okok miatt, hanem simán csak féltenek. Én általában higgadt beszélgetéssel és érveléssel meg tudom győzni őket.

Persze ha úgy érzed, hogy tényleg teljesen értelmetlen amiért nem akarnak elengedni valahova, akkor lehet egy kicsit füllenteni..persze ne kerülj bajba.

Barátnőd meg ha lesz, akkor lesz. Max majd nála lógtok vagy máshol, nem kell egyből a bemutatásával kezdeni. Majd csak enyhülnek idővel a szüleid, ha látják hogy rendes vagy:)

Pl az én szüleim miatt folyton a barátomnál vagyunk, nálunk összesen ha kétszer voltunk kettesben:D

Bár ha kicsit okosabbak lennének, pont hogy azt néznék jobb szemmel, ha nálunk vagyunk, mert itt felügyelhetnének, de áldom a "butaságukat", mert így azért sokkal jobb:))

Hajrá, drukkolok neked!!

16l

2018. febr. 25. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:
72%

Hm... ez érdekes... én is vallásos vagyok és én meg pont arra jutottam józan logikával, hogy a hit az stimmel XD (Ha nem gond, nem vezetem le a gondolat menetet, akit érdekel, annak privátban elmondom + volt egy két... khm... érdekes élményem...)

Ennyi idősen amúgy milyen jogon mondják meg, hogy lehet-e barátnőd? Ennyi idősen, sőt, 12 évesen a középkorban már házasodtak és nemi életet éltek! (Bizony, középkori városokban folyt ám a prostitúció rendesen!) Szerintem ezt nyugodtan elmondhatod a szüleidnek!

Szórakozó helyek... Jézus nem a bűnösökkel étkezett, csak úgy mellékesen?

Szerintem a szüleid csak attól akarnak óvni, hogy összefeküdj fűvel-fával és összeszedj egy jó kis écet. Vagy, hogy drogot öntsenek az italodba. (Szórakozóhelyen csak olyat igyál ami TE MAGAD bontasz fel!!!)

Ha kell még érvelés szólj, teológiából viszonylag jó vagyok! :)

15/L

2018. febr. 25. 22:07
 7/8 tenacitas unguium válasza:

. ("Há higgyé mán a Mikulásban b^ssza meg" tipikus esete XD)

Idevág Ford Fairlane

Kölyök: -Folyton csak b:sztatsz engem.

Ford: - Idefigyelj. Ha még egyszer ilyen csúnyán beszélsz, úgy pofán b:szl:k, hogy nyekkensz. Megértetted? Na tűnés a pics:ba.

K: - Mondani akarok valami fontosat.

F: -Tényleg? Mi az, korai magöml"sed van?

K: - Tudod Ford, néha rohadt nagy f:sz tudsz lenni.

:)

2018. febr. 27. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a hitükben való kétségeidről ne most világosítsd fel őket. Főleg ha apukád agresszív. Szerintem próbáld megbeszélni velük, hogy felelősségteljes vagy nem csinálod fel a barátnődet, nem leszel tök részeg minden nap ha megengednek dolgokat.
2018. márc. 1. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!