Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a határ ami után egy fiú már taszítóan okos?
Nem vagyok már tini, de azért leírom a tapasztalataimat. Ez egyaránt vonatkozik a tini- és a felnőttkorra is mert ilyen tekintetben nincs sok különbség az emberek hozzáállását illetően.
Az, ha valaki "túl okos", csak az esetben szokott problémát okozni, ha a lányt frusztrálja, hogy a fiú jóval többet tud. De egyébként nem szokott ezzel probléma lenni.
Viszont!
Az nagyon is zavaró a lányoknak, ha egy fiú okoskodó. Amikor mindent jobban akar tudni, mint a lány, mindenbe beleszól, kioktatja, röviden: okoskodik.
Az is rendkívül taszító, ha a vélt vagy valós tudásbeli különbség miatt lenézi a lányt.
Valamint az okozhat még problémát, ha nincs meg az összhang, a fiú nem tud/akar "lesüllyedni" a lány érdeklődési köréhez.
Erre a három esetre szokták ráfogni, hogy "túl okos hozzá", holott szerintem aki így áll hozzá, az legfeljebb csak bizonyos területeken nagyon okos, más téren (nem feltétlenül a lexikális tudást illetően, inkább szociális téren) pedig pont, hogy hiányosságai vannak.
Ami engem illet, diplomás ember vagyok, Mensa-tagsággal, országos versenyeredményekkel, miegymással, de még egyszer sem hallottam, hogy valaki arra panaszkodott volna, hogy taszítja a tudásom. Sőt, több olyan barátom van, akinek nincs diplomája, vagy akár még érettségije sem. A titok mindössze az, hogy nem érzem cikinek, ha valakivel nem csak fú, de komoly témákról lehet beszélgetni. :)
számomra nem probléma, ha túl okos, akár tanulhatnék is tőle, vagy ilyesmi. Viszont az nagyon tud zavarni, ha OKOSKODIK. De ez nem csak nemtől függ.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!