Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha elmúltam 16 akkor lakhatok...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha elmúltam 16 akkor lakhatok a barátommal (19) egy lakásban?

Figyelt kérdés

Apukám németbe dolgozik, és kéthetente jár haza. Van aki azt mondta hogy ha egy helyen van a lakcímkártyánkon a tartózkodási akkor lehet, mert akkor egy felnőttel vagyok, van aki azt mondta kérjek papírt hogy ő legyen a gyámom.

Valaki mondja már el pontosan, mert mostmár én sem tudom kinek higyjek.

2016. szept. 23. 09:45
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó nem kértem ítélkezést, plána úgy hogy nem tudod miért vagyok ebben a helyzetben. Mert nem én akartam.

Apukám tudja hogy a barátom itt van, a megkérdezése nélkül nem is jöttem volna ide. Anyu és apu külön élnek, és én most apukámmal szeretnék élni, mert anyuval volt családi probléma. A barátom azt mondta jön utánam, bárhova megyek. Így ketten odaköltöztünk apukámhoz.

A kérdés az, hogy törvénnyel nem ütközik-e az, hogy 16 évesen 2 hétig szülői felügyelet nélkül vagyok, és csak egy felnött van velem (aki a barátom).

Pl a sulimtól utánanézhetnek-e vagy bármi ilyesmi?

2016. szept. 23. 11:08
 12/14 anonim válasza:
73%

Én is maradtam otthon ennyi idősen, mikor a szüleim nyaralni mentek. Jóval kisebbek a testvéreim nálam, és nem akartam két hétig unatkozni velük, mert ugye nem lehet egy 8 és egy 16 évesnek is kedvezni, ha programot szervezel. :)

Senki nem kérdezi, hol a szülő, nyilván nem járkál ki csak úgy a gyermekvédelem. Viszont ha történt volna valami zűr, akkor nyilván lett volna következménye.

Szóval ha az apádnak, neked és a pasidnak is jó így, te vagy olyan felelősségteljes, hogy nem lesz belőle baj, akkor semmi következménye nem lesz, nyugi.

2016. szept. 23. 12:03
 13/14 kovpet ***** válasza:

"A kérdés az, hogy törvénnyel nem ütközik-e az, hogy 16 évesen 2 hétig szülői felügyelet nélkül vagyok"

Miért, ha igen, akkor bemész egy árvaházba? Vagy felmondja a faterod a kinti állását?

Amúgy felelős érted. Senkit nem érdekel, hogy kivel és hol laksz, amíg nincs baj. Ha ő beleegyezik, akkor nincs miről beszélni.

"Pl a sulimtól utánanézhetnek-e vagy bármi ilyesmi?"

Itt is az van, hogy amíg nincs baj és bejársz, addig nincs semmi vizsgálat, nem néz ennek utána senki. Ne híreszteld mondjuk, mert akkor lehet belőle balhé. Komoly következménye nem lenne, de vizsgálódna egyet a gyámügy, annak meg nem örül senki.

2016. szept. 23. 12:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm:)
2016. szept. 23. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!