Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lett olyan nagy divat a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lett olyan nagy divat a lányoknál, hogy már 14-15 éves korban elkezdenek pasizni ?

Figyelt kérdés
Pl. Ismerek 1-2 olyan lányt, akik mindig direkt arra játszanak, hogy összejöjjenek valakivel és ha meg szakítanak valami miatt, akkor állandóan szerelem, meg fiúk után sóvárgós videókat raknak ki pl. tiktokra, ha meg együtt vannak valakivel, akkor meg arról, hogy milyen jó nekik stb. De azt megfiygeltem az ilyen lányoknál, hogy bármit is posztolnak annak majdnem mindig a fiúkhoz van köze és nekem ez szinte mindig ilyen "Jaj, de pasizni akarok már megint !" mondanivalót közvetít. Most komolyan ezek után megfordul a fejemben, hogy egyeseknek ez lenne a fő életcéljuk, hogy mindig legyen valaki akivel együtt vannak? Pasi nélkül az ilyenek már nem tudnak létezni vagy mi ? Érdekelne, hogy mások mit gondolnak erről.

ma 16:32
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Ennyi idősen indulnak be igazán a hormonok, nincs ebben semmi szokatlan. Ez nem divat, hanem biológia.
ma 16:44
 2/9 anonim válasza:
5%
Biológia. Nőnek kell szaporodnia 25 éves koráig, másképp csökken az értéke és állapota.
ma 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ez normális a tiniknél
ma 17:38
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Mi az, hogy 'lett'? A világtörténelem bármelyik pontján egy átlagos 14-15 éves lány kb vénlánynak számított ha nem volt házas. A hormonok már maxon pörögnek, vágyják a figyelmet, élvezeteket, varázslatot.

Miért lett az a normális manapság, hogy 30 évesen görcsölnek az önmegvalósító birlbossok, hogy még a biológiai óra leketyegése előtt találnak-e valakit, vagy maradnak a macskák?

ma 17:46
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Soha nem lett, hanem ez volt a természetes.

A középkorban a lányokat 14-15 évesen már férjhez adták.

Ez az 1800-as években is így volt. Az egyik felmenőmet 16 évesen férjhez adta az apja.

Csak manapság lett divat gyerekként kezelni a tiniket.

ma 18:03
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

"Érdekelne, hogy mások mit gondolnak erről."

Azt gondolom, amit az #5-ös kommentemben leírtam.

Ennek ellenére úgy làtom, hogy egy mai 14-15 évesnek nem kellene pasizni, mivel a korszellemnek köszönhetően kifejezetten éretlenek lettek hozzá mentálisan. Ráérnek 18 évesen.

Aki meg pasizik, hát pasizzon. Majd meglátja a következményét.

ma 18:07
 7/9 anonim válasza:
100%
Nem azzal van a baj ha valaki 14/15 évesen pasizik, szerintem ez régebben is így volt, hanem ha valakinek csak ebből áll a személyisége
ma 18:43
 8/9 anonim ***** válasza:
30 évvel ezelőtt már 12-13 évesen ez ment, ki kivel jár, ki kinek tetszik, levelezés, gyerekes randik stb., úgyhogy nem tudom, mi ebben az újdonság.
ma 19:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Ahogy elöttem lévők is írták, hogy ebben a korban már kezdenek egyre jobban működni a hormonok és a párkapcsolat keresése az egyik természetes velejárója.

Azzal viszont már gond van ha valakinek csak ebből áll a személysége és/vagy nem tud mit csinálni magával (vagy bármi/bárki mással) ha nincs épp kapcsolatban.

Régen ebben a korban már teljesen normális volt ha már megvolt, hogy ki kivel fog házasodni, illetve az 1800-as években még normális volt az ha valaki már házas és gyermekes volt ami szerencsére már egyre jobban megy ki a divatból egészségügyi és élethosszúsági fejlődések miatt.

Szerintem ebben a korban még nem szükséges, hogy valaki kapcsolatba legyen és meglegyen a nagy Ő akivel az életét fogja leélni, mert ebben a korban tudja legjobban lefektetni az életének igen fontos alapköveit továbbtanulásilag, mentálisan és fizikailag is, mert ebben a korban kezdődik az az időszak ahol ezekből a szempontokból nagyon ki tud siklani az ember egész élete ha ezekre nem figyel oda eléggé, illetve nem tesz eleget érte.

ma 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!