Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy beszéljek a szüleimmel...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy beszéljek a szüleimmel hogy a barátommal aludhassak? 18/L

Figyelt kérdés

Még csak 3 hónapja vagyunk együtt de bárhogy nézem mindketten 18 évesek vagyunk, sokat jár hozzánk a srác és különösebben nem zavarja a szüleim ha például hajnalban megy haza, azt viszont határozottan elutasítják hogy itt aludjon, vagy esetleg én náluk

Hazudni semmiféleképpen nem szeretnék, a bizalom az első és hogy megértessem velük hogy megbízhatnak bennem és nincs okuk aggódni

2023. júl. 17. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Így: "18 vagyok, azzal alszok akivel akarok. Pont."
2023. júl. 17. 11:33
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

18 évesen a szüleid azon joga megszűnik, hogy meghatározzák, hol tartózkodj, azonban ha az ő házuk, akkor azt meghatározhatják, ki tartózkodhat a házban.

Így tehát ha a párod lakhely tulajdonosának nincs ellenére a te ottléted, minden további nélkül ott tudsz aludni. Semmi jogi akadálya nincs...

Hogy mennyire praktikus vagy mennyire célszerű, az más kérdés... De ezen felül még kérdés, számításba jöhet-e semleges helyszín... Felteszem, nem monopoly-zni akartok...

2023. júl. 17. 11:57
 3/8 anonim ***** válasza:
16%

Első: "Akkor húzz ahova akarsz, ha ilyen nagylány vagy már." Pont.

Én sem engedném, hogy egy random bika nálunk aludjon. Amúgy sincs semmi értelme az egésznek, dugjanak nappal vagy este.

2023. júl. 17. 12:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem mondták, hogy miért nem engedik?
2023. júl. 17. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Aki azt írja hogy 18 éves tehát felnőtt és azt csinál amit akar.

Én szülöként mondanám rendben van, de akkor tartsd is el magad, a felnött eltudja tartani magát, nemcsak szabadsággal jár hanem felelösséggel is

2023. júl. 17. 14:27
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
18 éves vagy, azt csinálsz amit akarsz
2023. júl. 17. 16:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#5 Aztán a szülő lenne a legszomorúbb, ha a gyerek tényleg elköltözne otthonról...
2023. júl. 17. 18:21
 8/8 anonim ***** válasza:
17%

Nem attól válik valaki felnőtté, hogy betölti a 18-at, hanem attól, hogy képes megítélni, hogy amit tenni akar az helyes -e vagy sem. Főleg egy ilyen dolog esetén. Megértem a szülők aggodalmát, de hagyni kell, hogy gyermekük saját döntéseket hozzon és ahhoz mérten vállalnia kell majd az esetleges következményeket és levonni az azzal járó konzekvenciát.

17/F

2023. júl. 18. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!