Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az első kapcsolat 16-18 éves kor között szokott összejönni a többségnek?
Sokan annyira komolytalanok ennyi idősen egy kapcsolathoz, meg a szexhez hogy nem is értem hogyan tudnak kapcsolatban lenni hónapokig valakivel. Vagy csak a koránérők vannak ilyenkorban kapcsolatban?
Én pl korainak éreztem ebben a korban azt hogy kapcsolatom legyen.
Én 17 évesen jöttem össze az első barátommal. 6 évig voltunk együtt.
Szerintem pont jó kor egy "tini szerelemhez". Általában nem azzal éli le az ember az életét, akivel ilyen fiatalon jön össze.
Én hasznosnak tartom az ilyen tini kori kapcsolatokat. Ugyanis tapasztalatszerzés, emberismeret szerzés a másik nemről, ez is a társas kapcsolatok tanulásának a terepe. Ha szerencsés, akkor gyönyörű szép emlékeket őrizhet az ember, és minden ilyen kapcsolat előre lépés lehet az emberismeretben.
A lélek fejlődésben.
És igenis csodálatos, örök emlék, amikor 13 éves voltam, nyári vitorlás táborban, és az egyik csinos, jóképű fiúval lassacskán kialakult a románc. Először csak az ebédnél vettem észre, hogy nagyon néz. Aztán viszonoztam. Majd ebéd után a parkban mellém ült, beszélgettünk, bemutatkozott. Beszéltünk a vitorlázásról, magunkról, melyikünk milyen zenét szeret, mit olvas, milyen iskolába akar majd menni, stb. Az esti programokon is kereste a társaságomat. Táncoltunk, beszélgettünk. A közös játékokban igyekeztünk egy csoportba kerülni, stb.
Csodálatos érzés volt a kibontakozó kamasz szerelem. Utolsó estén, a búcsúesten, a parkba kisétáltunk, és ott bátortalanul, óvatosan megcsókolt. Sütött a Hold, kihallatszott a Bee Gees, Robin Gibb…
És reggel a szülei kocsival jöttek érte, mentek tovább a családdal nyaralni. búcsú, integetés, míg el nem tűnt az autójuk szem elől.
És utána majd hazáig sírtam a vonaton.
60 éves vagyok. Örök emlék.
Es fel sem merült a szex. Kézfogás, “lassúzás”, és egy csók. Az első. 🙂
Nos, ezt vették el tőletek, kamaszok, tinik, azzal, hogy idő előtt tolják rátok a “mindenáron szex” szemléletet, a szennyfilmeket, a hazugságot. Nem tanultok meg a valóságban élni, egészségesen közeledni egymáshoz, kapcsolatot teremteni. Nem tanuljátok meg a metakommunikációs nyelvet, ami ösztönösen jön ám.
Csak ki kell zárni a fb-okot, és a többi beteg felületet, kilépni a valóságba, és egymás szemébe nézni.
Rajta! Sosem késő!💐
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!