Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz ennek a dolognak a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lesz ennek a dolognak a menete? Fogalmam sincs, mire számítsak. Rendbe akarom rakni az életét...

Figyelt kérdés
Tini párkapcsolatok kategóriába írok, mert a barátom 18 éves... Én 22 vagyok. A helyzet az, hogy ő nyáron, június végén javítóintézetbe került droghasználat és utcai rablás miatt. Mikor bent voltam nála, azt mondta, rendbe akarja hozni az életét és munkát vállalni... De nagyon hiányzik neki a szer még mindig. A konkrét kérdésem az lenne, hogy tudom, hogy vannak elvonásról szóló anonim terápiák, én, mint a barátnője, elkísérhetem ezekre az alkalmakra és ott lehetek vele közben? A családi háttere eléggé rossz, nemtörődöm szülőkről van szó. Van, ahol azt hallom, hogy igen, de azt is hallottam már, hogy nem, így bizonytalan vagyok ebben, de még nem tudni, mikor kerül ki és nem akarom magára hagyni, mert félek, hogy visszaesik és megint hülyeséget csinál esetleg. A terápia gondolatba ejtette, de attól is félek, hogy az esetlegesen a szabadulása után megmaradt vágyakozás benne a szerhasználat után erősebb lesz, mint az, hogy tenni akarjon azért, hogy végleg elfelejtse a drogozást. Mindenben támogatni akarom, minden alkalomra elkísérném, ha van rá lehetőségem. Köszönöm a segítő válaszokat.

2021. márc. 30. 21:11
 1/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy nem sokkal az előtt jöttünk össze, hogy bekerült volna. Nem tudtam, hogy drogokhoz nyúlt. Csak azt, hogy szeretett eljárni inni, a szülei egyáltalán nem tartották kordában. Olyan is volt, hogy teljesen önkívületi ittas állapotban live-ozott facebookon, égette magát, a szülei a háttérben voltak és semmit nem szóltak. Ezt a videót is utólagosan láttam.
2021. márc. 30. 21:18
 2/7 anonim ***** válasza:
63%

Már bocs, de kiba.szott luzer a csavo, mindent feladt.

Nem fog megváltozni, később meg öngyilkossá.ggal fog fenyegetni

2021. márc. 30. 22:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Már volt olyan. A javítóban is volt öngyilkossági kísérlete. Nem akarom feladni, hogy jobbá tegyem a világnézetét.
2021. márc. 30. 22:09
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Hát, pedig ha nem akarod tönkretenni a saját életedet is, akkor nem akarsz másokat megmenteni önmaguktól. Ha a párkapcsolatodról van szó, pláne, mert a megmentő/megmentett vagy segítő/segített helyzetek egyenlőtlenséget teremtenek és azt nem bírja el egy párkapcsolat.
2021. márc. 30. 22:45
 5/7 anonim válasza:
Ha azt vesszük, neki biztos jól esne, ha elkisérnéd.
2021. márc. 30. 23:44
 6/7 A kérdező kommentje:

Elkísérem ameddig tudom, azaz ameddig engedik. Ha kell, végigülöm vele az összes alkalmat. Hozzánk is bármikor jöhet. Nagyon szeretem és vele képzelem el a jövőm. Ő még fiatal, bár most ő is ezt az érzést mutatja, nem tudom, mi lesz a végkimenetel, mindenesetre amíg szüksége van rám, amíg akarja, én megteszek érte és értünk mindent.

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. :)

2021. márc. 31. 00:02
 7/7 anonim ***** válasza:
78%
Ha végigcsinálod vele sok erő kell hozzá neked is. És készülj fel, nem biztos happy end lesz a vége. Amúgy kimondottan a terápiát tartókat kéne megkérdezni, hogy lehet-e... De szerintem így “kívülállóként” nem ülhetnék bent velük a szobában
2021. ápr. 1. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!