Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek, ha ki nem állhatom a húgom párját?
Félreértés ne essék, mindennél jobban szeretem a testvéremet, soha nem akarnék neki semmi rosszat. Természetesen örülnék neki, ha egy boldog, normális kapcsolata lenne, akár még a haverom is lehetne a fiú.
De, ez a kapcsolat amiben van, ez egy téboly. A fiú annyi rossz, idegesítő tulajdonsággal rendelkezik, hogy én nem bírom elviselni.
Nagyképű, öntelt, lenéző, mindenkivel kötekedik, az utolsó szónak az övének kell lennie, egy időben még "játékból" agressziót is észrevettem rajta, amikor szórakozásból csapkodta a húgomat, sértődékeny, mindenről tudni akar. Úgy viselkedik vele, hogy az valami undorító. Kötekedik vele, cígatja, aztán nyalizik, volt régebben a csapkodása, arról ha minden igaz leszokott, tiszteletlen, kicsit olyan mintha a családunk ellen próbálná fordítani, amióta bejött a képbe, azóta szinte csak ő létezik, senki más.
Az számomra az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy a húgom valamiért ragaszkodik hozzá, amikor rákérdeztem, hogy ennyi rossz tulajdonság után mégis mit szeret benne, annyi volt a válasz: mert tud aranyos is lenni...
Én még az életben nem csalódtam ekkorát, mint most a testvéremben, ettől sokkal többre tartottam.
Amikor együtt vannak szó szerint rosszul vagyok tőlük.
Nem tudom, hogy lehetne rávezetni a húgomat arra, hogy ez nagyon nem jó, főleg ha együtt maradnának, az az élet maga a pokol lenne neki.
Valakinek van hasonló ügyben tapasztalata?
Hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
Először is próbáld felmérni, hogy csak te érzed-e így, vagy esetleg más családtag is, ill. a húgod barátai hogy látják a dolgot.
Senki nem tökéletes, a testvéred sem, és előfordul, hogy amúgy normális emberek is lassan belesüppednek egy bántalmazással határos kapcsolatba (a totális kontroll, a kötekedés-nyalizás váltogatása, a csapkodás, a birtoklásos viselkedés és a párkapcsolatok kívüli kapcsolatok elsorvasztása ebbe az irányba mutatnak). A szerelemmel kapcsolatos "hagyományos" elképzelések (normálisnak tartjuk a "csak ő van", a féltékenységet, a birtoklást; elvárjuk a kapcsolatban való maradást, kudarcnak értékeljük a válást) is jó talajt adnak az ilyesféle párkapcsolatnak. A bántalmazásos kapcsoaltok működéséről és arról, hogyan lehet ebben segíteni, a nane.hu oldalon találsz infót.
Beszélgess sokat a húgoddal, de ne a pasijáról, hanem arról, mit vár az élettől, mi van a tanulmányaival/munkájával, mit vár az élettől, milyennek látja az ideális párkapcsolatot, mit ért szerelem és szerett alatt, stb.
Köszönöm a válaszokat.
Azt kifelejtettem, hogy a húgom 17 a párja 20 éves.
Az en hugomnak is hasonlo volt az elso baratja, aki raadasul 27 eves volt, a 17eves hugomhoz kepest. Mi is hiaba beszeltunk neki, hogy egy drogos, lusta fiu, csak oda jutottunk ezzel, hogy annyira manipulalta a hugomat, hogy elforditotta tolunk. Volt, hogy ket hetet naluk volt a hugom, persze jol kihasznaltak, vele csinaltattak a hazimunkat, mig a masik 2 menyecske ott semmit nem csinalt. A dolog odaig fajult, hogy ez a nagykepu majom mar kezet is emelet a hugomra, biztos az elvonasi tunetek miatt ugyebar... Vegul olyan 2 ev mulva sikerult felnyitnunk a szemet! Ez a mi tapasztalatunk, remelem a hugod is okosabb lesz annal, hogy le ragadjon egy ilyen tiszteletlen primitiv alak mellett.
Sajnos, ha bele szolsz, te leszel a gonosz, "hisz tonkre akarod tenni a boldogsagat. "
Az urfinak elmagyarazhatod, hogy nalatok nem divat az a muveletlenseg, amit o produkal, kivivja masok ellenszenvet, jobb lenne, ha kicsiket visszabb venne az arcabol!
Én sem örülnék neki a helyedben, hugom is abban a korban van ahol el kezdenek pasizgatni stb, ha haza hozna valami putris gyökeret vagy autista gyerekes f*ckboyt beszélnék a fejével az biztos. Nem lenne jó nekem se ha olyan hírneve lenne a családnak hogy valami nyomorékkal van együtt hugom.
Tartani kell a szintet :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nekem egyedül a fiú modora és viselkedése nem tetszik, de nagyon.
Amikor itt van, egyszerűen annyira feszült leszek, szó szerint elfog tőlük a rosszullét. Ilyet még soha nem tapasztaltam.
Egyébként ha azt nézzük, hogy "milyen szinten" van, dolgozik rendesen, gyüjtöget, segít otthon stb. Még én szégyellhetném magam, hogy idősebb vagyok és nincs munkahelyem. Anyagilag is sokkal jobban állnak, mint mi.
De ez a viselkedés és stílus nálunk nagyon nem divat, számomra elviselhetetlen. Felém nem is akar közeledni, szerintem teljesen lenéz vagy semmibe vesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!