Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem vagyok képes megérinteni a hozzám közelállókat?
Egyszerűen undorodást érzek, nem tudok megmozdulni, amikor valaki megölel. Ez nagyjából másfél éve kezdődhetett, amikor sírhatnékom lett attól, mert egy barátom közvetlen mellettem ült, persze úgy, hogy a testünk érintkezett. Valamikor ekkor kezdődhetett az egész. Aztán megfeledkeztem róla, merthogy biztos valami rossz hangulatban vagyok vagy hasonló. Azóta már rengeteg "barátommal" így vagyok, ők nyugodtan ölelgetik egymást, én viszont csak lepacsizom velük, mert frusztrál, bepánikolok, ha úgy megérintenek. Jelenleg egy barátnőmnél vagyok, és őt én is ölelgettem anno. Úgy hittem, hogy ez a frusztráció, csak azoknál érvényes, akiket csak 1-2 éve ismerek, viszont bebizonyosodott, hogy nem, már az ő ölelését sem tudom fogadni.. Már a szüleimmel is előfordult ilyen, amikor apám mondjuk megcsapja a fenekem, akkor olyan mérhetetlen undort érzek, hogy az elmondhatatlan.. Próbálom a bizalommal összefüggésbe helyezni, hogy ez csak azokkal van-e, akikben nagyobbat csalódtam életem során. Értem ezalatt a cserben hagyást, az elárulást, a szüleimnél azt, hogy elhordtak amiatt a pokol mélyére, amiről én egyáltalán nem tehetek..
Fontosnak tartom hozzáfűzni, hogy szexualitás terén nincsen gond, szóval aszex nem vagyok. Akit pedig úgy szeretek, esetleg szerettem, az ő érintése nem taszít.
Esetleg volt bárkinek hasonló tapasztalata? Ha igen, milyen következésre jutottatok? Tudtatok rajta változtatni..?
Szia! Rögtön eszembe jutott, hogy ez fóbia lehet és csak annak engeded, hogy megérintsen, aki tényleg nagyon fontos neked (szülők, testvérek, barátnő)
Ez a link remélem segít valamiben, ezt találtam a témához
Valószínűleg történt veled valami, amitől elkezdtél távolodni az emberektől. A csalódások miatt elvesztetted a hited az emberekben és már nem fogadod el őket.
Engem például éveken keresztül megaláztak, ennek hatására nem tudok beszélgetést kezdeményezni.
Próbálj meg beszélgetni erről valakivel, elvileg az segít (persze olyan személlyel, akiben megbízol).
#6 vagyok,
Igen, a legegyszerűbb beszélni egy pszichológusal. De előtte azért gondold át, ha nem látsz más megoldást, akkor nyugodtan menj el, segíteni fog.
Bárhogyan is döntesz, a lényeg hogy elfogadd magad.
Nem könnyű legyőzni egy félelmet/fóbiát, de nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!