Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Depressziós vagyok? Szóval...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anita346 kérdése:

Depressziós vagyok? Szóval azt hiszem ez elég hosszú lesz de elkezdem.

Figyelt kérdés

2 párkapcsolatom volt eddig. Mindketten "kidobtak", ezek engem nagyon megviseltek. Nem olyan vagyok mint a mai tinik többsége hogy 1-2 hónap után mar minden fasza. Nagyon nem.

1,5 évig napi rendszerességgel szedtem nyugtatókat (napi egy levél xanax/rivotril már simán lecsúszott) 2x adagoltam túl magam ebből egyszer kórházba kerültem, meglátták az orvosok, hogy a csuklóm össze vissza van vagdosva. Ezeknek az eredménye gyámügy lett.

A szüleimmel nem túl jó a kapcsolatom. Anyukám teljesen roncs idegileg, apukám szintén. Ők (én már február óta nem) erős nyugtatókat szednek és pszichiáterhez járnak. Apukám egész életemben ivott. Amióta kórházba kerültem (február) azóta ez szerencsére befejeződött. Ő 5-x vágta fel az ereit. Majdnem mindig én találtam rá. És egyszer hasba is szúrta magát szintén en voltam ott.

Nagyon egyedül erzem magam. Pedig vannak baratnőim. Mindig 4es 5ös tanuló voltam es most már nagyon kellett küzdenem a kettesért szinte minden tantárgyból. Egyszerűen elvesztettem az érdeklődést minden iránt. Semmi nem érdekel. Legszivesebben egész nap csak feküdnék és nem csinálnék semmit.

Most az egyik rokonomnal élek (20-án leszek 18 akkor hazamegyek). De őszintén szólva nem nagyon szeretnék. Oké hogy apukám nem iszik de otthon az egesz környezet negatív es lehangoló.

Rengeteget sirok. Néha nagyon boldog vagyok (par óra) aztán rettenetesen lehangolt leszek. Általában egész éjszaka nem alszom.

Van pszichológusom de érdemben nem tud segíteni.

Fogalmam sincs hogy ezt most en dramatizálom túl vagy ez tényleg probléma? Valaki volt hasonló helyzetben?

2020. jún. 7. 00:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Bűntudatom van hogy idehoztam/tuk őket de az évekkel ezelőtt volt. Fogalmam sem volt hogy ez mekkora felelősséget jelent.
2020. jún. 7. 16:37
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Szia,

Szerintem a legjobb az volna most, ha valahogy találnál egy kis belső nyugalmat, egy helyen ahol nem zavarnak picit, ahol kitudod zárni magadból a problémákat, .. pl. egy kis séta jó lehetne ..

Keress valami hobbit, hallgass zenét, olvass, imádkozz, a lényeg hogy csinálj valami olyat, ami pozitív gondolatokat szabadíthat fel benned és boldog leszel tőle egy kis időre..

Az élet néha nehézkes, most főleg mindenkinek a járvány, stb. után, de nem szabad hagynunk hogy ezek elnyomják az alkotót és a vidám énünket belül. Mindannyiunknak vannak hibái, de ugyanakkor mind mások és pótolhatatlanok vagyunk a magunk módján is. Mivel most nagy (volt) a feszültség könnyű a hibákat észre venni egymáson, de ha törekedünk csak a jót és jóra építeni egymáson keresztül akkor akár még közelebb vagy új barátságok is kialakulhatnak..

Ezt nem szabad elfelejteni, valahogy próbáld meg másokban, a mostani szituációban is a jót észre venni. Bár tudom ez nem könnyű...

Mond magadnak, hogy erős vagy, megtudod csinálni, megoldod és remek lesz minden..

Mit mond a szíved és a lelked? Hogy boldog szeretne lenni nem? Mennyire boldog? eléggé nagyon boldog...

Belül ott van mindig a remény, ami megerősít bennünket, hogy később jobb és szebbek lesznek a dolgok.

De ha a remény megvan, akkor vele együtt a hajtóerő és akarat is megjön. Igen is erősek vagyunk és feltudunk állni, megcsináljuk magunknak, lesz munkánk, állásunk, tudunk finomat enni, jó helyekre menni, őszinte barátokat szerezni - bármi is történjen ...Lassan de biztosan, mert a remény megadja az akaratot - abból meg jön az ötlet - és tartanak visznek minket előre..

Nézz motiváló videókat, kérd Istent, hogy adjon erőt és erősítsen meg.

Próbálj úgy állni a dologhoz, hogy ezek a dolgok, amiket átélünk csak megerősítenek bennünket és mostantól már nem fognak zavarni és eltudjuk kerülni..

Élvezd ki a kis örömöket, zene, finom ételek, bármi ami oldja a feszültséget az emberben. Most lehet ezeket megbecsülni igazán, a kis dolgokat, egy mosoly, egy jó nevetés ilyenkor mennyit tud érni..

Isten megóvjon. Szép napot, remélem segít.. :)

Itt egy motiváló videó és 2 másik, ami lenyugtathat .:

https://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58

https://www.youtube.com/watch?v=v6qFCYRQKVA

https://www.youtube.com/watch?v=pwp1CH5R-w4

2020. jún. 8. 17:00
 13/18 anonim válasza:
100%

Annak aki azt irta, hogy túl dramatizálod, mert más rosszabbat is átélt annak nincs igaza. Ez nem egy verseny, hogy kinek rosszabb.

Én nem voltam kórházba, nem szedtem nyugtatókat, nem voltam gyámügynél, nem volt párkapcsolatom(ebből adódóan még nem szakítottam senkivel) stb..

És mégis egyre kevesebb reményt látok, mert romlanak a jegyeim, nem motivál semmi, nincs önbizalmam, nincsenek barátaim, nem is tudom mikor élveztem valamit utoljára valamit életben..

Ezzel arra célzok, hogy te sokkal rosszabb dolgokat éltél át az életben mint én, mégse vagyok boldog.

Remélem jól fog alakulni a dolog a kutyával és neked is megoldódnak a problémáid, sajnos ennél többet nemtudok érted tenni.(Bár tudnék)

2020. jún. 8. 19:43
 14/18 A kérdező kommentje:

Voltam ma otthon es a kutya szerencsére jobban van.

Szerdán veszek pár vásznat hatha a festés kicsit segít.

Próbálok pozitív lenni. Lehet hogy ez csúnyán hangzik de szoktam YouTubeon videokat nezni fogyatékkal élő emberekről vagy mély szegénységben elő családokról. Ilyenkor rájövök hogy meg kell becsülni azt amim van mert van lejjebb.

Apukám sem iszik már és szedi a gyógyszereket amiktől nem erőszakos. Anyukám kezd kevésbé zombi lenni. És életemben először most vannak IGAZI barátnőim.

Próbálok fókuszálni a jóra.

Köszönök minden kedves üzenetet és választ ❤️

2020. jún. 8. 20:23
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy jól alakul, hajrá!

Még ha ez nem is válasz

2020. jún. 8. 21:10
 16/18 anonim ***** válasza:
78%
Igen, depressziónak tűnik. Ha nem jó a pszichológusod, keress másikat, ezt egyedül nagyon nehéz megoldani. Nekem gyógyszeres segítség is kellett hozzá.
2020. jún. 10. 01:22
 17/18 A kérdező kommentje:

Voltam pszichiáternél is és ő is gyógyszert akart felírni de mar amúgy is erősen (konkrétan annyira hogy napok vagy akár egy egész hét is kiesett) gyogyszerfuggo voltam igy az nem volt opcio

2020. jún. 10. 21:01
 18/18 anonim válasza:
31%
Szia kérlek írj rám ha úgy gondolod hogy a kor nem számít semelyik irányba se. Vannak problémáim nekem is és szeretnék segíteni neked ha már magamnak nem tudok.
2020. jún. 27. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!