Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Depressziós vagyok? Szóval...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anita346 kérdése:

Depressziós vagyok? Szóval azt hiszem ez elég hosszú lesz de elkezdem.

Figyelt kérdés

2 párkapcsolatom volt eddig. Mindketten "kidobtak", ezek engem nagyon megviseltek. Nem olyan vagyok mint a mai tinik többsége hogy 1-2 hónap után mar minden fasza. Nagyon nem.

1,5 évig napi rendszerességgel szedtem nyugtatókat (napi egy levél xanax/rivotril már simán lecsúszott) 2x adagoltam túl magam ebből egyszer kórházba kerültem, meglátták az orvosok, hogy a csuklóm össze vissza van vagdosva. Ezeknek az eredménye gyámügy lett.

A szüleimmel nem túl jó a kapcsolatom. Anyukám teljesen roncs idegileg, apukám szintén. Ők (én már február óta nem) erős nyugtatókat szednek és pszichiáterhez járnak. Apukám egész életemben ivott. Amióta kórházba kerültem (február) azóta ez szerencsére befejeződött. Ő 5-x vágta fel az ereit. Majdnem mindig én találtam rá. És egyszer hasba is szúrta magát szintén en voltam ott.

Nagyon egyedül erzem magam. Pedig vannak baratnőim. Mindig 4es 5ös tanuló voltam es most már nagyon kellett küzdenem a kettesért szinte minden tantárgyból. Egyszerűen elvesztettem az érdeklődést minden iránt. Semmi nem érdekel. Legszivesebben egész nap csak feküdnék és nem csinálnék semmit.

Most az egyik rokonomnal élek (20-án leszek 18 akkor hazamegyek). De őszintén szólva nem nagyon szeretnék. Oké hogy apukám nem iszik de otthon az egesz környezet negatív es lehangoló.

Rengeteget sirok. Néha nagyon boldog vagyok (par óra) aztán rettenetesen lehangolt leszek. Általában egész éjszaka nem alszom.

Van pszichológusom de érdemben nem tud segíteni.

Fogalmam sincs hogy ezt most en dramatizálom túl vagy ez tényleg probléma? Valaki volt hasonló helyzetben?

2020. jún. 7. 00:53
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Rossz kategóriába tettem :/
2020. jún. 7. 00:57
 2/18 Lilozzytheantichrist válasza:
15%
Szerintem ezt te dramatizálod túl. Annyi embert ismerek aki sokkal szarabb helyzetbe van de ôk nem folyamatosan zuhantak lefelé hanem próbáltak valamit tenni azért hogy boldogan éljenek. Ez a magamat vagdosom téma ez meg már csak divat lett. Ôszintén mit érsz el vele ha vagdosod magad? Megváltozik tôle teljesen az életed? Fel kell állni és csinálni a dolgokat.
2020. jún. 7. 01:20
 3/18 A kérdező kommentje:

Szia! Ezt a vagdosás dolgot nem fogod addig megérteni amég nem kerülsz hasonló helyzetbe (remélem nem fogsz). Amikor valakinek a "lelke fáj" azt nem lehet olyan egyszerűen kezelni. Nem tudod lefertőtleníteni bekötni stb. Még a rendes fizikai fájdalmat sokkal könnyebb kezelni, mert van valami kézzelfogható dolog ami konkrétan fáj. Február óta nem vágtam meg magam egyébként, nem is tervezem többet. Illetve attól hogy valakinek sokkal rosszabb nálam attól én már nem lehetek szomorú? Mindenkinek a lelke más és mas. Más dolgok okoznak fájdalmat stb.

Ha valaki elkezdi magát vagdosni ott már baj van. El kell jutni egy szintre mikor nagyon egyedül vagy es kvázi ezzel akarod magadra hívni a figyelmet. Én nem ilyen voltam. Próbáltam minél jobban eltakarni mert tudtam hogy jönnek majd azok az emberek akik azt mondják majd, hogy "divat". Sokszor vágtam meg inkább a combomat mert az nem látszik általában.

A szakításokat nem úgy kell érteni hogy konkrétan most CSAK azért vagyok rosszul. Nem. Soha egy ölelést egy "szeretlek-et nem kaptam a szüleimtől és mikor végre ezt megkaptam nagyon örültem mert végre úgy éreztem hogy számítok valakinek.

(kicsit hosszú lett de úgy gondolom talán így átláthatóbb a dolog)

2020. jún. 7. 02:54
 4/18 A kérdező kommentje:
Kaptam egy üzenetet valakitől amit véletlenül kitöröltem. Ha látod ezt akkor nem direkt volt es haszos volt a válaszod ❤️
2020. jún. 7. 02:58
 5/18 anonim ***** válasza:
75%
Figyelj én a legeslegalján voltam egy betegség miatt. Sosem éreztem úgy hogy nekem vagdosni kell magam. Fel kell állni lekötni magad valamivel, új hobbi vagy ilyesmi. Itt jön a nyár, a barátok, családdal programok,. Nincs olyan gödör amiből nem lehetne felállni.
2020. jún. 7. 04:12
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Ismerkedj új emberekkel, húzd fel a jegyeket. Ez egy ilyen állapot, játszanak a hormonjaid is mivel abban a korban van. Próbáld meg látni a jó dolgokat is ami körülötted van. Tanulj és kerülj egy jó suliba és mutasd meg hogy te több vagy egy depressziós lánynál. Nem szégyen elmenni egy pszichológushoz sem, bár én voltam de nem nagyon használt mivel minden fejben dől el. Ne add fel kérlek, annyira fiatal vagy te is mint én és annyi jó dolog van az életben. Zárd le ezeket az érzéseket, beszéld ki magadból a barátaidnak. Itt jön a nyár tedd rendbe magad és határozd el hogy egy új ember leszel és a hátad mögött hagyod ezeket. Fel a fejjel nincs minden veszve csak te látod úgy.
2020. jún. 7. 04:19
 7/18 A kérdező kommentje:

Nem vagdosom már magam.

Van pszichológusom de nem tud segíteni.

Történt valami pár napja amit nem szívesen írok le de folyamatosan azon jár az eszem. Nem tudok tőle aludni, ha mégis elalszom azzal álmodom. Soha nem volt még ilyen szintű bűntudatom. Tehetetlen vagyok a dologgal kapcsolatban. Nem tudom mit tudnék tenni.

2020. jún. 7. 12:33
 8/18 A kérdező kommentje:

Mindegy,leírom ugyse ismer senki.

Szóval van 2 kutyám otthon. 2 naponta szoktam hazamenni de csak miattuk. Nagyon szeretem őket. És mikor legutóbb otthon voltam észrevettem hogy az egyik nincs jól. Szóltam anyuéknak. De le se szarják a dolgot. Mondván jól van az úgy.

Nekem pedig csak 5000ftom van amiből nem tudom kifizetni az állatorvost pedig simán odaadnám. Mar 4 napja nem voltam otthon mert nem birom nezni azt hogy rosszul van és én nem tudok neki segíteni. A nyáron mint mindig nyilván dolgozni fogok és az egész fizetésem odaadnám érte. De addigra valószínűleg késő lesz.

Annyira tehetetlen vagyok.

Utálom a szüleimet. Tudom hogy nem állunk jól anyagilag de én akkor már inkább nem ennék csak a kutyával legyen minden rendben.

Elmondhatatlan bűntudatom van.

2020. jún. 7. 12:43
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne neked legyen bűntudatod, a szüleidnek kéne hogy legyen, ha ennyit nem tesznek meg érted, úgy hogy tudják, hogy vagdostad magad és rosszul érzed vagy. Ilyen esetben nem sok dolgot tehetsz, kérleld őket, mondd hogy visszafizeted, de ha rendes szülők lennének erre nem lenne szükség
2020. jún. 7. 16:06
 10/18 A kérdező kommentje:
Már többször felhívtam őket sírva de le se szarják. Szinte nem is válaszolnak. Nem tudom mit tudnék tenni.
2020. jún. 7. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!