Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen fajta kutyával tudok...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen fajta kutyával tudok pasit felszedni?

Figyelt kérdés
Bulltípusú kiskutyám van, de amikor meglátják a pasik, általában elhúzódnak mellőlünk, pedig nem is nagy a kutyusom. Gondolkodtam, hogy lehet veszek mellé egy másik kutyust, hogy ne unatkozzon addig sem, míg elmegyek feladni a tippmixet. Csak nem tudom, melyik az a fajta, amelyik bejön másoknak.
2020. ápr. 15. 17:30
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ, egy kisméretű kutyával nagyobb esélyed van, mint egy Kaukázusival
2020. ápr. 15. 18:26
 12/37 A kérdező kommentje:
10# Miért is?
2020. ápr. 15. 18:45
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát idegen ember nem ismeri más kutyáját.

Van ahol egyszerűen véletlenül rátámad a kutya, sok helyen hallottam/olvastam már...

Csak biztonság kedvéért kerülte ki, ezen ne parazz. Ha pedig nagyon kerulte, akkor nem szereti a kutyakat.

Ennyi, pont.

2020. ápr. 15. 18:50
 14/37 anonim ***** válasza:
87%

Ne vedd már támadásnak! A kutyák gyereket ösztönösen nem fogadnak el falkavezérnek. Tudom, hogy nevelés kérdése, de pont az a lényege, hogy az amstaff erős és masszív tartást, nevelést igényel, mert a fejedre nőhet akár az új kutya miatti féltékenységtől is. Ezért sem mindegy, hogy milyen karakterű, habitusú kutyát veszel mellé.

Ha egy erősen domináns kutyát fogsz ki, akkor a 2 kutya össze fog balhézni, mert más, ha kutya cimbijei vannak, akiket időközönként lát és más, ha egy másik kutyával kell osztoznia az életteren és rajtad. Ezért szokták azt, hogy a meglévő kutyát is viszik, hogy melyikkel szimpatizál és melyik kutyával nem jönne ki. Minden fajtának és minden egyednek vannak bizonyos tulajdonságai. Nem rakhatsz össze 2 random kutyát, pláne cukiságmérő alapján.

Szóval nekem eshetsz, de én inkább a kutyák viszonyát tartanám szem előtt, nem azt, hogy hány pasit tudok felszedni vele...

De, hogy a kérdésre válaszoljak (eltekintve a meglévő staffitól), inkább a közepes vagy nagy testűek vannak előnyben. Csivi, bichon, pomerániai stb inkább a női szíveket vonza. Ezek amúgy is tömeg kutyák. Spániel, vizsla, nj, sj, dobberman, golden retriever, labrador...ezekkel a fajtákkal van leginkább esélyed.

2020. ápr. 15. 19:00
 15/37 A kérdező kommentje:
Nem vagyok gyerek. Staffim már 1,5 éves, és halvány jelét sem mutatja az agressziónak vagy a dominanciának. Ráadásul kislány, és ivartalanítva van, szocializálva. Egész nap Vele vagyok, naponta viszem sétálni, rendesen etetem, nevelem. Ennél többet nem is tudnék érte tenni.
2020. ápr. 15. 19:13
 16/37 anonim ***** válasza:
73%
Tényeket közöltem, nem kell mentegetőzni. Ha nem vagy gyerek, akkor mit keresel a tini kategóriában?
2020. ápr. 15. 19:48
 17/37 A kérdező kommentje:
Tini vagyok, nem gyerek. Igaz, elenyésző különbség, de azért nem ugyanaz.
2020. ápr. 15. 20:07
 18/37 anonim ***** válasza:
83%
A falka szempontjából ugyanaz, nem fogad el vezérnek.
2020. ápr. 15. 20:12
 19/37 A kérdező kommentje:
Te biztosan tudod, 18-aska.
2020. ápr. 15. 20:14
 20/37 anonim ***** válasza:
73%
Hát, ezek szerint jobban értek a kutyák falkabeli rangsorához, mint te. Amstaff esetén nagyon nem mindegy.
2020. ápr. 15. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!