Titeket mi inspirált arra, hogy megtanuljatok egy hangszeren tanulni zeneiskolában?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy saját magatoktól, és mondjuk nem a szüleitek akarták még kiskorotokban hogy elkezdjétek.2019. jún. 10. 21:08
1/5 anonim válasza:
Csajozni akartam vele. (Gitár) Mára már 5 hangszeren játszom és amúgy házas vagyok. :D
2/5 anonim válasza:
Nekem a családban volt zenész (nem zenetanár, de saját zenekara volt.) Eléggé motivált, hogy én is tanuljak valami hangszeden. Azóta zenetanár lettem egy zeneiskolában.
3/5 anonim válasza:
5 evesen ugy el volt meszesedve a fulem, mint egy 70 evesnek. Az orvosok azt javasoltak, h tanuljak zenet, az javitja a hallast, igy anyum elrangatott zeneiskolaba. Zongorazni vagy harfazni akartam, de szolfezstanarom elokeszito utan azt mondta, hogy jobb hallasom van nekem annal, harfa szak nem volt nalunk, de o elkuld csellora. Nem tetszett... 4-5 ev kin es szenvedes volt. Sokszor sirtam, hogy ezt en nem akarom, nincs szabadidom (pedig nagyon nem gyaroroltam...), de amig masok jatszanak vagy tancolni jarnak, addig en cipelem a nehez csellot. Sokszor kiszaladtam orakrol vagy csak siman be sem mentem. Nem is ertem miert nem engedtek, h abbahagyjam anyumek sem, de halas vagyok. Ugy 13-14 eves lehettem, amikor valami megvaltozott. Volt egy nalam par evvel idosebb novendek, aki nagyon jo es szorgalmas volt - csello muvesz is lett - aki egyszer egy nagy siros hisztimnel utanamfutott, ki a szakado esobe es konyorgott, h ne hagyjam abba. Utana sokszor vele gyakoroltam, amig o komolyabban nem kezdett foglalkozni a konzival, utana egyedul folytattam. En is csello muvesz akartam lenni. Kozepsuli utan konziba akartam menni, a felveteli elott par honappal viszont volt egy lovas balesetem, ami kettetort mindent sajnos. Evekig a csellomra sem tudtam nezni... ahanyszor meghallom vagy a kezembe kerul a Hattyu kottaja azota is elsirom magam - az lett volna az egyik felveteli darabom. Kesobb kikerultem Londonba, ahova persze cipeltem a csellom. Nem lettem muvesz, de a mai napig resze a letemnem, az eletemnek igy 25 evesen is. Keresem a lehetoseget, hogy tovabb tanulhassak, fejlodhessek es egyszer meg eljatszam valahol a Hattyut vagy egy zenekarban jatszhassak.
4/5 anonim válasza:
Én eleve zenész családban nőttem fel, egész kiskoromtól kezdve zongorát hallgattam, ha babaként sírtam, mo
Mzart vagy Beethoven esetleg Vivaldi mindig megnyugtatott. A zongorának ez a hatása a mai napig bennem maradt,ha stresszes napom volt, vagy valami bántott, a zongora mindig is megnyugvást jelentett számomra. Sajnos mivel panelba költöztünk nem tudok annyit zongorázni mint régen, de ha mghallok bármikor is egy zongorát, mindig szép emlékeket hoz vissza
5/5 anonim válasza:
Kedves elozo! En a 3. valaszolo vok. Nagyon szerencses vagy, hogy zenesz csaladban szulettel. Te is zenesz lettel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!