16 évesen el tudnék kezdeni zeneiskolában hegedülni?
Figyelt kérdés
Most 8. éve zongorázom, de nagy álmom, hogy egy második hangszeren is megtanuljak játszani. Tudom, hogy nem egyszerű, de engem a hegedű vonzana most.
Viszont az, mint hangszer nagyon drága, és a magánóra se egy olcsó mulatság, így zeneiskolában lenne rá csak lehetőségem. De nem tudom, hogy be tudnék e iratkozni zene iskolába úgy, hogy ne kelljen járnom szolfézsra, mert az már nagyon ne férne bele az időmbe. Ugyan 8 éve zongorázom, de abból az utóbbi 5-öt magántanárral, és így nincsen szolfézsból alapvizsgám. Szerintetek lelehet valahogy beszélni a dolgot?
2017. febr. 25. 19:01
1/2 anonim válasza:
Persze, hogy elkezdhetsz. Ez nem függ kortól. Egyáltalán nem olyan nehéz, amennyire mondják. Azok tehetségtelen bánatok.
2/2 anonim válasza:
A hangszeren való tanulás egyáltalán nem kortól függ, én tavaly kezdtem el játszani hegedűn, egyszercsak valahogy jott, (nekérdezd) és azóta a zeneiskola tanári zenekarába járok, stb... A kérdésre visszatérve én is így voltak, csak én pont fordítva, hegedű és zongora. a te esetedben könnyeb a dolog, mert magántanárhoz járnál, Kottát gondolom tudsz olvasni, (megsúgom hegedűre százszor egyszerűbb) Szolfézs semmit sem ér, feltéve ha nem akarsz zeneakadémiára járni, a zeneiskola nem túl drága, nekem fél évente 20k... a szolfézstól ne félj, menni fog, sok sikert, és egyépként nehez a hegedű, ( nem, nem vagyok szerencsétlen ---> https://www.youtube.com/watch?v=5BsSfKl2B0g utóbbi az évvégi vizsgaanyagom) De az én "tippem" hogy imádd azt amit csinálsz, a saját dolgodal törődj, (nem kell feltétlen leszarni a környezetedben élőket) de attól függetlenül a kezdet baromi nehéz lesz. Ha gondolod privátba tárgyalhatunk, esetleg tuok segíteni, stb... Tanítani is tudlak ha kell ( ebbe most ne mennyünk bele :) ) Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!