Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hegedűtanulás? Magántanárnál...

Hegedűtanulás? Magántanárnál vagy zeneiskolában?

Figyelt kérdés

Hol érdemesebb, hol jobb?

Tudom hogy tanárfüggő.

Amik fontosak a kérdés megválaszolásához:

21 éves vagyok, egyetemen tanulok, de valószínűleg, olyan 1 évig sok időm lesz.(mármint lesz időm tanulni ezt is, meg azt is)

Koncertekre nem szeretnék járni, csak megtanulni játszani és ennyi.

Ilyen zeneiskolákban van ilyesmire lehetőség(lesz nyílt nap is, majd szeretnék elmenni, de addig érdeklődök)?

Elsőre milyen hegedűt érdemes venni? Olcsóbbat vagy drágábbat? Tudom, hogy ez sem annyira mérvadó.

2016. jan. 21. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Hangszert először érdemesebb bérelni a zeneiskolától, mert ha megveszel egy drágábbat, és kiderül, hogy 1év után mégse akarod folytatni, akkor az ablakon kidobott pénz. Olcsóbbat meg egyáltalán nem érdemes venni, hacsak nem dekorációnak szeretnéd használni. :D

Egyébként a hegedű egy olyan hangszer, amin szerintem a legnehezebben lehet megtanulni játszani, és 1 év alatt aligha tudnád megütni azt a szintet, amit szeretnél, csak a saját szórakoztatásodra tudod majd használni, másokéra nem nagyon.

Nemtudom, hogy zeneiskolában van-e lehetőség a félévi és évvégi vizsgák és növendékhangversenyek kihagyására, utána kell érdeklődni az illetékeseknél.

2016. jan. 23. 14:29
 2/5 anonim válasza:
A zenesulis közösségi élet megfizethetetlen és kihagyhatatlan:) Én tuti oda mennék újra is, ha visszapörgethetném az időt.
2016. febr. 15. 23:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha 1 év alatt szeretnél olyat produkálni, ami akár neked is élvezhető, akkor ne a hegedűt kezdd el. Akkor inkább egy fúvóst, vagy zongorát.

A hegedűhöz alsó hangon 5-6-7-8 év kell.

Egy hegedűs

2016. febr. 17. 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne hallgass azokra, akik azt mondják, már késő elkezdeni. És nem is sok idő. Gyerekként nehéz megtanulni hegedülni, azért tart akár 5-6-7 évig is, de tapasztalom, hogy ugyanazt a szintet felnőtt fejjel simán meg lehet ütni 2 év alatt. A 0-ról. Viszont ügyesség kell hozzá, lelkesedés, folyamatos gyakorlás (napi min. 15 perc), valamint magántanár. Ami olcsóbbra is jön ki, mert felnőtt vagy, heti 1 órán a tanár megmutatja, hogy hogy fogd, otthon gyakorlod, ennyi.
2016. febr. 24. 22:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Megint én. Itt van némi szilárd bizonyíték, ez a lány is 2 év alatt tanult meg. Már 1 évnél is klasszul játszik:

https://www.youtube.com/watch?v=DaugRxMz7tw

2016. febr. 24. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!