Egy audio fájlnál mi a különbség a 192 és a 320 bitsűrűségűek közt?
Mindkettőt ugyan olyannak hallom, de mégis a 320-as bitsűrűségű viszont több helyet foglal el.
Pontosan akkor mi a különbség ami miatt a 320-as több helyet foglal el, de mégis ugyan olyannak hallani, mint a 192-eset?
#9, *vinylen
Én is, de ez nem változtat azon, amit mondtam.
Az elképzelhető, hogy az "átlag rendszeren" hallod a vinyl és a digitális közti különbseget (de hogy igazán kihalld a vinyl adta lehetősegeket, ahhoz jó rendszer kell) de a két bitrátás dolgot nagy valószínűséggel csak bebeszéled magadnak.
Ha igazán vájtfülű lennél, amúgy is kiszaladnál a világból egy "átlag rendszer" hallatán. Just sayin. :)
Hűű, olvastam 1-2 valótlanságot, csak a legfontosabb;
"192 kbps cd minőség"
Az mp3 veszteséges tömörítés, mindenféleképpen rontja a hangminőséget, mindegy milyen a bitráta, persze magasabb bitrátán kevésbé hallani. a 320kbps már elmegy pl mobiltelefonos lejátszáshoz.
A CD 44.1KHz/16 bites, veszteségmentes pl FLAC formátumban tárolható. Mivel a CD mintavételezése 44.1KHz, ez azt jelenti, hogy tökéletes minőségben lehet belőle reprodukálni 0Hz - 22000Hz-ig mindent, az emberi fül kb 18.000Hz-ig hall. Csak a digitálisból analóggá - zenévé alakító eszközön múlik, hogy mit képes ebből visszaadni.
Egy jobb autóhifiben már hallani a különbséget az mp3 és a FLAC között (pl nálam ez egy Bowers&Wilkens, ott már jól hallani), otthoni hifinél méginkább kijön. Legalább is jó minőségű zenén, amiben hangszerek vannak. Valami elektronikus vagy popzenénél nem fogod annyira érezni a különbséget, mert a füled nem tudja mihez hasonlítani a "hangszereket", ellenben pl egy zongora hangnál van mihez, mert azt hallottál élőben.
Szóval ha mp3 akkor 320kbps, de ha jót akarsz a fülednek, akkor FLAC, ott elég a 44100kbps, csak a lejátszótól függ mit hoz ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!