A "mainstream" Black Metál színtérnek mi a véleménye, az NSBM-ről?
A "mainstream" véleménye: [link]
Az enyém: Az eszmét vehemensen ellenzem, ettől viszont nagyrészt függetlenül nem hallottam még jó zenét olyan előadótól, aki nagyon az ingujján viseli a szélsőjobbosságot. Úgy általában nem szokott az jól elsülni, mikor valaki filozófiai identitással akarja pótolni a zenei identitás hiányát. Ami NSBM-et (vagy bármilyen "nemzeti" rockot/metált) hallottam, mind eléggé jellegtelen és/vagy fantáziátlan és/vagy ügyetlenül megvalósított zene volt.
#2 Nem tegnap kezdtem el black metált hallgatni, metált úgy ámblokk meg pláne nem. A legutóbbi NSBM előadó, akitől hallottam anyagot, az Németországban a műfaj egyik legkorábbi képviselője, YouTube-on alig párszáz megtekintés van az albumain, úgyhogy igencsak jópofa tőled, hogy úgy írod nekem, hogy "van olyan nsbm zenekar, aki bekerült a mainstreambe", mintha nekem az ilyesmi információ lehetne újdonság.
Ha a kérdéseddel igaziból csak bizonyos fajta, neked tetsző véleményre vagy kíváncsi, akkor legközelebb címezd meg specifikusabban. Ha az is benne volt a tervben, hogy leállsz veszekedni mindenkivel, aki olyat ír, ami neked nem tetszik, ahhoz a továbbiakban nem szívesen asszisztálnék, ez így elsőre bőven elég személyeskedés volt.
Nekem simán belefér az NSBM, hogyha azt nem bután adják elő! A black metal a fehérek zenéje, úgy gondolom ez már a műfaj korai éveiben is vitán felül állt. Ez gonosz zene, erőszakos, tele gyűlölettel..hát miért ne férhetne bele a fajgyűlölet is. Bár mostanában már a black metalból is b*zi hippikultúrát próbálnak kreálni. Antifa black metalosok...elmaradt koncertek..szánalmas.
Aki pedig azt mondja nincs értékelhető NSBM, az hallgasson már meg egy Ürdüng, vagy egy Circle of Dawn számot!
K*rvára el vagy tévedve. Az igazi black metal a spiritualitásról szól és semmi köze a köcsög nácikhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!