Miért utálja mindenki a Bon Jovit?
"Kérjük, hogy ne használj smiley-kat a kérdésedben, mert rontják a kérdések átláthatóságát!"
Akkor ideteszem: :(
A legtöbb ember, aki nem szereti, az feltételezem nem szereti a pop-rockot és/vagy a hair metal-t, mondván, hogy túl poppos/giccses/bugyuta. Ami bármilyen poppos zenénél fennállhat. Mint ahogy bármilyen eléggé népszerű zenénél elkerülhetetlen, hogy legyen valamennyi ember, akinek erős ellenérzései vannak (és minél népszerűbb a zenekar, annál több az ilyen ember, meg exponenciálisan növekszik a táptalaj annak a véleménynek, hogy "miért pont ŐK az ENNYIRE híresek, amikor az XY sokkal jobb?!"). Az, hogy MINDENKI utálja őket, az azért erős túlzás. Még a Nickelback-et se utálja mindenki - ha mindenki utálná őket, nem lennének egy sikeres zenekar.
Én bár a hair metáltól kimondottan sikítófrászt kapok, ők szerintem messze a legélvezhetőbb zenekar, akik azzal a műfajjal rokonságban állnak. Azt a pár slágerüket, amit mindenki ismer, el is hallgatom, de valahogy nem vonz, hogy mélyebben beleássam magam a diszkográfiájukba.
"rockzenéhez képest elég langyos."
Értem, de ez szűklátókörűségre vall. Pl. a Beatles, Chuck Berry vagy a Toto vagy bármelyik soft rock szám annyira kemény? Vagy őket is utálják?
Én nem azért utálom a Bon Jovit, mert "langyos" a zenéjük, a rockzenében a keménységnek nem szabadna számítania.
Ez pl. még "langyosabb" mint a Bon Jovi, mégis a rocktörténelem egyik legjobb zenekara
https://www.youtube.com/watch?v=cJRP3LRcUFg
Számomra a Bon Jovi túlságosan bombasztikus és kimódolt, egyediség nélkül.
" rockzenében a keménységnek nem szabadna számítania"
Így gondolom én is, köszönöm! A kimódoltságot értem, egyéniség nélkülinek nem tartom, de ízlések és pofonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!