A Hooligans a magyar Bon Jovi?
Igazából minden rock pop, de nem minden pop rock (remélem érthetőre sikerült).
Szerintem egy hiteles rockzenekarnak nem a tinilányok vagy a háztartásbeliek ízlését kellene figyelembe venni. Egy rockzenekar tulajdonképpen akkor igazán jó, ha szembe megy mindenkivel.
"Popzenéből is van jó, de nagyon ritka."
Ez hulyeség. Nem a műfaj határozza meg, hogy mi jó. A Bon Jovi sem azért rossz, mert pop lenne, hanem mert kommersz.
Csak úgy kapásból pár legendás és színvonalas pop előadó: Elton John, David Bowie, Depeche Mode, Tears for Fears...meg igazából az egész new wave, amit kicsit sem lehet gagyinak nevezni, lényegében pop zene, pedig része a populáris kultúra elutasítása...
Aztán ott van maga a britpop műfaj ami konkrétan az amerikai pop, és zeneipar ellen lázadt. Szóval a "pop=sz*r" állításról ennyit.
Kedves kérdező, egy ellenérvet sem láttam eddig tőled, az nem érv, hogy tudnak zenélni, minden zenész tud zenélni (mily meglepő), ez még nem jelenti azt, hogy az adott együttes valami különlegeset, maradandót, vagy minőségit alkot.
És hidd el, ismerek elég zenét a Bon Jovitól, 12 évesen az egyik kedvencem volt. 14 éves koromra kinőttem.
A Velvet Underground meg nem értem hogy jön ide (a mondatot sem igazán tudom kibogozni, amiben említetted), ők egy korszakalkotó, és a későbbi zene szempontjából is meghatározó zenekar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!