Csak nekem esik rosszul ha leszólják a zenei ízlésemet? Anyukámék mindig beszólnak miatta, pedig nem üvöltetem?
18 éves lány vagyok, még tanulok , így otthon élek, muszáj alkalmazkodnom.
Nálam kb 2 éve fejlődött ki a zene ízléem, előtte semmi se tetszett nagyon, de mindent meghallgattam. Viszont egy dal keretein belül rátaláltam a rock zenére, a metált már annyira nem szeretem, meg semmi sátánista töltetű dolgot, se hörgést nem hallgatok, így nem értem mi a problema.
Mikor apu vagy anyu beszól, hogy halkítsam le azt a szart, akkor már majdnem sírok, pedig max akkor hallhatják ha megállnak az ajtóm előtt (fülesem nincs mert sajna elhagytam(tudom, én hibám), nincs pénzem újra, ők nem vesznek, tesóm nem adja oda)
Anya is mindig kritizálja, hogy ezt a gitárvinnyogtatást meg érzéketlen zenét hogy lehet hallgatni. (?) Nem tudnak angolul, így nem tudhatják, hogy a legtöbb dalnak tök normális szövege van, csak épp nem egy kavart-kevert tic-tuc szar, hanem igazi zene, igazi hangszerekkel. Nem erőltetem rájuk, de utálják ha kicsit is meghallják.
Ők régi népdalféle nemtudom miket, meg táncdalokat hallgatnak, na az bír idegesítő lenni, de kiskoromban éjjel-nappal azt kellett hallgatnom, vagyis a kocsiban mindig és kussban voltam, pedig nagyon nem tetszett.
Most akkor ne is hallgassak zenét vagy mi van? A szülők miért olyanok, hogy leszólják azt ami a gyereknek tetszik?
Jó, tudom, korban felnőtt vagyok már, de értitek.
Hat regebb az en szuleimnek se tetszett a zenei izlesem, mondjuk regebb meg nem is nagyon tudtam, hogy mit szeretek, ugyhogy mindent meghallgattam. Viszont kb. egy fel eve-1 eve ratalaltam a rockra es azota is nagyon imadom es mindig azt hallgatom. Ami erdekes, hogy a szuleim is nagyon szeretik a rockot, igy nalunk nincs problema!
Amugy hogyha nem szereteik, akkor valoszinu, hogy soha nem is fogjak :( Probalj meg beszerezni legalabb egy fulbedugos fulhalgatot, vannak olcson is, az valamennyire megoldhatja a problemad.
Sose értettem, hogy ezt hogyan gondolják egyes szülők. Az ember életében elkerülhetetlen, hogy időről időre, vagy épp folyamatosan mindenféle baromság miatt elítéljék, meg leszólják, pont a családi otthon kéne, hogy az a hely legyen, ahol ez elől biztonságban vagy. A zenei ízlés az végképp egy olyan dolog, ami senkire, meg semmire nem tud rosszul kihatni, míg nem üvölteted. Ha nem megyünk el odáig, hogy "drogozhatnál is...", még csak hobbi-, meg szórakozás témában is lehetnének más olyan kedvelt elfoglaltságaid, amik kapcsán legalább érteném a szülői aggályt, de ez pont nagyon nem olyan - idáig még anyám is eljutott, pedig ő tinédzserkoromban szeretett mindenbe beleszólni. Felesleges olyan kikötéseket tenni, hogy "nincs hörgés, nem sátánista, normális a szöveg", nem kell mentegetni magát a zenét, amit hallgatsz, mert az semmiképp sem a probléma gyökere, maga a probléma, az a szüleid viselkedése. Hallgathatnál bármilyen extrém, elborult zenét, a szülőnek semmi alapja nem lenne beszólni rá.
Ez végső soron sajnos nem zenei kérdés, hanem szülő-gyerek kapcsolati. Te ismered őket, ha látsz bármi esélyt rá, hogy meg lehet velük értetni, hogy ez neked rosszul esik, akkor próbáld meg, ha nem, akkor próbáld meg nem felvenni, amikor hülyeséget beszélnék. Vagy mittomén, próbáld meg azt, hogy egyszer nekiállod full, ablakrezgető hangerőn üvöltetni valamelyik nekik tetsző zenét, hátha abból leesik nekik, hogy mennyire pitiáner sz#rságon lovagolnák általában - mondjuk úgy képzelem, hogy nem lehet rájuk ilyennel hatni, de legalább vicces lenne. :D
Egy fülest mindenképp szerezz be előbb-utóbb, gyűjtsd rá össze a pénzt, kérd valamilyen ünnepre, esetleg kérdezz körbe barátaid közt, hogy nincs-e valakinek egy régi, felesleges darab - bár ha nagyon f#szkalapok, akkor ez se fogja megállítani őket abban, hogy csesztessenek miatta...
(ez már a kérdés lényegéhez kevésbé kapcsolódik, de ha zavar, hogy az "[emberek] miért olyanok, hogy leszólják azt ami [másnak] tetszik", akkor szerintem mellőzd az olyan megnyilvánulásokat, hogy "kavart-kevert tic-tuc sz#r, hanem igazi zene, igazi hangszerekkel", ne ess te is a szűklátókörűség hibájába, ha egyszer pontosan tudod, hogy milyen ennek a túloldalán állni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!