Meglehet tanulni egyedül profi szinten gitározni?
Ha minden tökéletesen klappol, meg. De kicsi az esélye.
Ha profi szinten akarsz gitározni, akkkr tanár, rengeteg idő, türelem, energia.
A lehetőség megvan rá, viszont az, hogy ez megvalósuljon több dologtól függ: főleg a kitartástól.
Nekem az egyik barátom mindenféle zenei előképzettség nélkül kezdett el gitározni. Kb 3 éve csinálja és már egész ügyes. Nem azt mondom, hogy Slash szintjén van, de annyi tudás és tehetség bőven van benne, hogy akár a barátnőjének szerenádozzon.
"Ha minden tökéletesen klappol, meg. De kicsi az esélye.
Ha profi szinten akarsz gitározni, akkkr tanár, rengeteg idő, türelem, energia."
Mondjuk a tanárt ki lehet venni a képből, legalább is a klasszikus értelemben vett tanárt. Mert elég csak megnézni, hogy a zenéből élő gitárosok hány százaléka tanult tanárnál. (mondjuk ez azért stílusfüggő is nagyrészt) Egyszerűen a lendület vitte őket előre. Meg az őszinte érdeklődés. Meg az, hogy mondjuk be indult a "szekér" és megfelelő mennyiségű időt tudtak rászánni a gyakorlásra. Néhány zenekarnál pl, a lemezeik alapján lehet látni, hogy mennyit fejlődtek a zenészek, lemezről-lemezre.
Persze, most amit írtam, arra lehet azt mondani, hogy ha minden tökéletesen klappol akkor az ilyen. De mondjuk én utálom a tanárokat, meg az úgynevezett tanítást. Ahogy én elképzelném a "tanítást" olyan nem nagyon van. Szóval én a kérdezőt biztatnám az egyedül tanulásra.
Hogy milyen jó leszel a tényleg csak idő kérdése. Ha teheted, hagyd ott a munkád, vagy akármit amit csinálsz, és foglalkozz ezzel. A tanárok meg kapják be.
Egy dolgot fűznék hozzá a hosszú válaszhoz.
Az hogy valaki a zenélésből él....
Az nem egyenlő a profizmussal...
Mondhatnám azt is hogy nem függ össze vele.
Ha azt mondom hogy egy hegedűvirtuóz aki úgy játszik hogy beszrsz. És ebből meg tud élni, Az a profizmusból adódik.
De egy könnyűzenei.temánál maradva. Vagy előszednénk itt a kedvenc gitárosainkat, nagy neveket, mondjuk rockbandákat, írjunk össze 100-at, és szedj össze 10-et belőle, akire aztmondod hogy azért él meg a zenélésből mert "profi zenész". (Ha itt most mi hangszeres profizmusról beszélünk)
Nem lesz könnyű.
És vica versa, 90%áról elmondhatjuk hogy sokan közülünk gitároztunk úgy 5 év után, úgy mint akik megélnek belőle:D kis túlzással persze, de ez teljesen reális. Vagy közülünk névtelen gitárosokból szedek össze 100-at aki vérprofi, akik soha nem fognak megélni a zenélésből, vagy jutnak egyáltalán valahova.
Szóval ne emlegessük a profizmust, és a híres gitárosokat\zenéből élő gitárosokat mintha két egymásból adódó téma lenne. Mert nem sok összefüggés van:)
Ez olyan szinten kapcsolódik a kérdező kérdéséhez, hogy ha valaki azért akar profi zenész lenni mert ebből akar megélni, az ne tegye.. A popszakma nem az amit te megálmodsz tizenévesen, meg nem a "profi gitározás"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!