Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyire nehéz teljesen...

Mennyire nehéz teljesen nulláról gitározni?

Figyelt kérdés
Semennyire sem értek a zenéhez, semmilyen fogalmat sem ismerek a zenében, semmilyen hangszeren sem tanultam eddig. Érdemes elkezdenem gitározni? Mennyire nehéz teljesen nulláról? Mennyi idő kéne egy csajozós szinthez?

2018. szept. 19. 18:29
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
0%

Szolfézs kell hozzá mindenképpen az nélkül nem fog menni!

4 éve gitározni és nagyon kell hozzá tudni a hangokat, az akordokat, fogásokat, húrok nevét, ujjait nevét stb...

2018. szept. 19. 18:47
 2/27 veterán vas ***** válasza:

Nyugodj meg, mindenki "nulláról" indul. Senki sem összhangzattan ismeretekkel a fejében és metronómmal a hóna alatt jön a világra.

Viszont jó hír, hogy (szinte) minden megtanulható.

2018. szept. 19. 19:15
 3/27 Mojjo ***** válasza:

@1: google fordító nem mindig lenni jó, nehezen érteni és amúgy is hülyeségeket beszélni

@kérdező: ha azon aggódsz, hogy mennyire nehéz, meg a csajozós szint a cél, szerintem nem érdemes belekezdeni. Ha meg akarsz tanulni, és a zene maga motivál, akkor megtanulsz, de akkor úgysem érdekel, milyen nehéz. Szerintem válassz valami mást csajozáshoz - valójában amúgy sem láttam még olyat, hogy a gitározás valóban hűde nagyon segítene a csajozásban.

2018. szept. 19. 20:51
 4/27 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz, de netről sem lehetetlen, még akkor sem ha előtte nem jártál szolfézsra. Ha van érzéked a zenéhez, akkor még előnyben is vagy, mert gyorsabban fogsz haladni akkor is, ha egymagad tanulsz, de ha nincs, akkor is meg lehet tanulni, csak még lassabban fogsz haladni. Az elméleti anyag is mind megtalálható neten, nem nehéz megérteni sem (főleg az alapokat), csak memorizálni kell, éppen ezért sokat kell gyakorolni és rengeteg időt rászánni. Ha kitartó vagy, akkor menni fog.

Viszont tapasztalatom szerint a gitártudásod miatt nem leszel sikeresebb a lányoknál. Ha bejössz nekik, gitár nélkül is bejössz, de csak a gitártudásod miatt nem fognak beléd szeretni ha amúgy meg ellenszenves vagy számukra. De úgy vettem észre, hogy akiket nem érdekel a zene, csak nőzés miatt kezdenek bele, mind abbahagyják mielőtt belekezdenének, és a boci boci tarkánál megakad a tudomány.

2018. szept. 19. 21:03
 5/27 veterán vas ***** válasza:

Tényleg vannak még pasik akik azt hiszik hogy egy ilyen "tábortűz mellé elmegy" szintű gitárpengetéssel lehet csajokat fogni? És ezt még szintnek is nevezik?

Ez kb. annyira mélyen van, mint egy "prémium-márkájú" (sic) autó logójával díszített slusszkulccsal villogni a csajok között. :/

2018. szept. 19. 21:15
 6/27 anonim ***** válasza:
azért ha egy bmw logós gitáron játszanám a nyolcóramunkát, biztos horogra akadna 1-2 lány :))
2018. szept. 20. 21:25
 7/27 anonim ***** válasza:

Nem értem miért bántjátok szegény kérdezőt. Nem mindegy miért nyúl valaki hangszerhez? Ti miért kezdtetek hozzá? Mert jól akartatok játszani?

Elég neked egy Am-C. Csakhát kell egy gitár, anélkül nem fog menni. Nézegeted, behangolod, pár hét alatt menni fog az Am-C is. Szépen le vannak ezek rajzolva, tök jó oldalak vannak hozzá, lehet jobban fog tetszeni mint a csajozás. Na nem most. Most a csaj fontosabb!

2018. szept. 20. 21:32
 8/27 Mojjo ***** válasza:

@7: Mindig a csaj a fontosabb. Pontosabban A csaj. Akármilyen fontos a zene, a párunknál, vagy akár alakulóban lévő párszerűségünknél nyilván nem lehet fontosabb. Viszont zenélni megtanulni rengeteg kitartást igényel, amihez az kell, hogy a motiváció maga a zene legyen, ne pedig más. Ha más a motiváció, nagyon nagy eséllyel nem lesz az egészből semmi.

És igen, én azért kezdtem gitározni, hogy zenélhessek, a képességeimhez mérten a lehető legjobban, és most is ezért csinálom. Ahogy a legtöbbünk szintén.

2018. szept. 20. 21:51
 9/27 anonim ***** válasza:

A csajozásnál fontosabb, nem A csajnál! :) Úgy értettem mindegy mi motivál valakit, ameddig nem próbálta nem tudhatja, hogy tetszik-e neki vagy sem. Lehet megszereti, és inkább ezzel tölti majd az idejét, mint hogy eszközöket keressen csajok felszedésére.

Nem biztos hogy mindig érteni kell ahhoz amit az ember szeret csinálni. Mi az hogy nem lesz belőle semmi? Azért mert valaki nem tanul meg zenélni, attól még szabad játszania. Ha örömét leli benne, miért ne lenne jó dolog? Ha meg úgy érted a semmit, hogy abbahagyja az egészet, akkor sem veszített vele többet, mintha soha hozzá se nyúlt volna egy hangszerhez.

Én azért kezdtem gitározni, mert a világ legnagyobb rocksztárja akartam lenni, és tény, hogy soha nem sikerült megtanulnom zenélni, de most sem azért csinálom. Nem mondom, hogy nem örülnék ha jobban menne, de nem ez volt a cél, hanem hogy olyanná formáljam a dalokat, ahogyan hallani szeretném azokat. Nem az van, hogy ahogy vannak nem jók, csak nekem jobban tetszik ahogyan én játszom, akkor is ha nem jól játszom. És szerintem ez annyira jó dolog, hogy mindenkinek ki kellene próbálnia.

2018. szept. 20. 22:21
 10/27 Mojjo ***** válasza:

@9: Félreértesz. Természetesen minden szinten fantasztikus dolog zenélni. Akkor is, ha nem egy virtuóz az ember. Sőt, akár 4 akkordot pengetni is brutál jó móka, meg nagy kaland. Már annak, akit ez vonz. Szóval nyilván úgy értettem a nem lesz belőle semmit, hogy abbahagyja.

Amúgy meg de, veszít vele, mert ha nem érdekli a zene, akkor feleslegesen pazarolja rá az idejét. Rövid az élet ahhoz, hogy olyasmit csináljunk, ami nem is vonz. Szerintem azt meg igencsak tudja az ember előre is, hogy mennyire motiválja őt a zenélés, mennyire akarja ezt csinálni - önmagáért.

2018. szept. 20. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!