Hay! Gitárt szeretnék venni, de nem tudom hogyan kezdjem, mit tegyek?
Én is hasonló dilemmában volta. Az a legjobb ha használtan veszel egy jó állapotban lévő gitárt, 40 körül már találsz.
Én vettem 38-ért egy új Cort girátt, és 22-ért egy Ibanez erősítőt. Most ezen tanulok játszani itthon, az elméletet meg netről nézem hozzá. Biztonság kedvéért vettem hozzá egy hangolót is kb 3 ezerért.
Mondjuk nekem ilyen komoly elvárásaim nem voltak az első gitárral szemben, ha megakarsz tanulni, szerintem te se várd el az első gitárodtól, hogy majd azon fogsz Death Metalt durrogtatni zs-re hangolva.
Lukács (Tankcsapda) is megmondta, gyakorlatilag söprűn kezdett el gitározni... válassz egy viszonylag olcsóbb, de neked megfelelő gitárt, de nem kell, hogy fullos legyen, tremoló kar pl. tök felesleges az első gitárra.
Ez az én véleményem, viszont arra készülj fel, hogy nagyon kitartónak kell lenned, ha megakarsz tanulni gitározni. Én is rákellett hogy jöjjek, nem megy egyik nagypról a másikra, még igy sem, hogy van, hogy napi 6 órát gyakorlok. Az első héten mikor nekiestem 10-12 órát szerencsétlenkedtem vele naponta :D
Bocs a helyesírási hibákért, csak éppen sietek, de gondoltam akkor már ezt leírom :D
4-es vagyok :)
Ennyiből elég nehéz építkezni.
Jó használtan is, csak mivel sosem gitároztál, és nem értesz hozzá, én nem javaslom. Ibanez, Cort-nak vanna viszonylag olcsó gitárjai, de azok es kb. 60-nál kezdődnek. Először el kell dönteni, hogy milyen tetszik, kialakításra, színre, stb. Az ilyen csomagoktól tartózkodnék, nem éri meg.
Na meg akkor kell még húr, tok, kábel, torzító pedál vagy multieffekt.
Azt nem tudom a suli milyen, én magánhoz járok, az alkalmanként 1 óra még így is kevés, egy csoportban meg még kevesebb. Akusztikus vagy nylon húros gitáron tanítanak gondolom, de ez nem baj, magát az elméletet és a technikákat megtanulni a legjobb, utána azon játszol, amin akarsz. Elképzelhető, hogy viheted a gitárod+erősítőt.
Rossz gitáron nem szabad tanulni.
Ha jól látom elektromos gitáron szeretnél elkezdeni tanulni, ami mint ahogy pár előttem hozzászóló is írta a gitártanulás költségesebb fajtája. Valóban érdemesebb használtan nézni, mert az általad megadott keretbe mindent belezsúfolni nehézkes. A különböző hangzásvilágokkal szerintem, neked egyenlőre még nem annyira fontos foglalkoznod, hiszen leírásod alapján még semennyire nem értesz a hangszerhez, így van bőven mit megtanulnod, ...de ha már írtad, akkor a két hangszedő típus, a singe coil (egytekercses), ami egy "vékonyabb" hangzású hangszedő, valamint a humbucker (iker/dupla... tekercses) ami meg teltebb hangzású, és zajmentesebb hangszedő. A téma amit feszegettél, hogy a humbuckerek egy részében elérhető olyan kapcsolási mód, hogy az egyik tekercs működik csak, így hasonlóvá válik a hangja a single coil fajtához. Szerintem egyenlőre ez neked ugyancsak egy felesleges lehetőség lenne a fentebb leírtak miatt, mert azért tényleg lesz mit tanulni mielőtt ezzel szórakoznál. Ezek közül is tudsz (lejjebb) szemezgetni, és akár a megadott keretbe is bele férhet:
Gitár:
Ha van ismerős aki ért a gitárokhoz, ajánlatos vásárlásnál magaddal vinni.
Erősítő:
Kábel:
Pengető:
Egyéb hasznos dolgok:
Gitártok:
Falitartó vagy gitárálvány:
Sok sikert, és még több kitartás a gitár tanuláshoz, mert ez egy véget nem érő tanulási folyamat, ami fizikai fájdalomtól sem mentes (bár ez minden hangszerre igaz...szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!