Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Nem tudom eldönteni. Vegyek...

Nem tudom eldönteni. Vegyek elektromos gitárt, vagy el se kezdjem?

Figyelt kérdés

Mindig is volt érzékem a zenéhez. Régebben versenyeket is nyertem hegedűn, csak rockot hallgatok,(Beatles, runaways, green day, Muse) és annyira szeretnék megtanulni gitározni!!! Nem akkusztikus (vagymi..) hanem elektromos. És biztos h meg tudnám tanulni itthon. Van még kb 4 évem itthon. Ez alatt simán megtanulnék. De tanár nélkül. Magamnak, hallás után. Rengeteg számot tanultam meg hallásból, meg írtam is hallásból hegedűn. És biztos h menne. De nagyon sokba kerül!! Anyuék meg most nem állnak annyira jól. Nekem meg nincsen munkám (13 vagyok) ja és lány..

Halottam itt, hogy egy márkjás kb 100 ezer... Remek. Nekem max 20ezret adna anyu, én meg összeszenvednék 10-t, szóval 30. Abból már lehet venni egy normálisat? Vagy ezek az erősítő meg ilyenek... Ezek nagyon sokba kerülnek? ÍRnátok megközelítőleg árakat? Köszi.

És most h nézegetem a vaterán meg neten, annyira .. nem is tudom. NAgyon szeretném, mer lehet zenész leszek, a hangom miatt már egy banda is érdeklődik, de úgy lenne jó ha gitároznék is. Meg annyira jó a hangja. Imádom. Gitárszólókra alszok el. =) Szóval szerintetek mit tegyek?

2010. ápr. 26. 19:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is, ha nem lennél ilyen fiatalka, tuti rádmozdulnék. Nagyon tetszik az elhatározottságod, talán a magadtól tanulás is menne, de 30ezerből nem lehet rendes elektromos gitárt venni. 50ezer alá ne add, és abból is csak használtat. Kicsit gyűjtögess még, van időd, és ha összegyűlt a pénz, kérj meg egy hozzáértő ismerőst és együtt keressetek egy használt gitárt.

Sok szerencsét:D

2010. ápr. 26. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is tervezek egy elektromos gitárt, a történetünkben annyi hibádzik, hogy én 14 éves vagyok és már tanulok egy ideje gitározni.

Elhiszem, hogy nagyszerű zenész vagy, de hallás után nem fogsz tudni megtanulni gitározni. Én is hegedültem korábban, ne legyenek illúzióid, a kezedbe fogod majd a gitárt és fogalmad sem lesz, mit tudnál kezdeni vele. Az induláshoz, az alapok lefektetéséhez feltétlenül szükség van segítségre! Erre tanár híján nagyszerűen megfelelnek az oktató videók, valamint a tematikus honlapok. Ha kéred, linkelhetek neked néhány tudásgyűjteményt. Amennyiben az alapok már szilárdan állnak, magadtól is képes leszel fejlődni.

30e forintból sajnos semmiképp sem tudsz kihozni egy elektromos gitárt. Nem javaslom, hogy mindenből a legsilányabb minőséget válaszd, úgy szenvedés lesz a tanulás. Persze minden éremnek két oldala van: egy kezdőnek semmi szüksége 100e forintos gitárra. Meg kell találni a balanszot. A gitár árára számolj rá még 20-25e forintot. Egy gyakorolgatós erősítő nagyjából 15e, erre jön még a tok, a kábel, hangológép (ha van a gépedhez mikrofon, ezt megspórolhatod), pengető, egyéb apróságok.

Ajánlom ezt a weblapot:

www.hangszerdiszkont.hu

Talán itt tudod a legolcsóbban összeállítani a szettet. Sok sikert!

2010. ápr. 26. 21:01
 3/4 anonim válasza:

Itt egy 17 éves zeneszakértő fiú is ír kommentet :D

a gitároknál ugye van a basszus gitár, a mély hangzás és van a szóló. Árkülönbségek is vannak, valamint a basszust könnyebb megtanulni, és minden bandába kell egy basszus gitár, ugyanakkor a szólót nehezebb, mégis kiemeltebb szerepe van, mint a basszusnak a legtöbb helyen, és nem biztos hogy egyedül menne akármelyik, de ha biztosra mennél, inkább basszus gitárt nézzél. Egy komoly gitár, ami még beszél franciául is kerül 100 ezerbe! egy egész szettet kapsz nényány helyen 30-40-50 ezerért drótokkal, erősítővel és tokkal. Találomra itt egy oldal: [link]

Mw

2010. ápr. 26. 22:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Akkor basszus gitárt vegyek? Oké, nekem mindegy, de akkor ugye a bandákba kellenek basszus gitárosok? Vagy ez úgy van, hogy egy basszus, egy elektromos? Amugy köszi a válaszokat emberek!
2010. ápr. 27. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!