Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek pár évtized múlva...

Szerintetek pár évtized múlva kikre fognak visszaemlékezni a mostani zenei évtizedből? Lesznek ikonikus alakok?

Figyelt kérdés
2018. szept. 6. 13:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
8%
A világból? Magyarországból? Azon belül?
2018. szept. 6. 14:01
 2/20 anonim ***** válasza:
0%

Köteles Leander

Kalapács József

Lukács Laci

Meg sokan mások ha zenéröl van szó :D

2018. szept. 6. 14:17
 3/20 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem zeneileg senkire, mert senki nem alkot zeneileg értékeset, maradandót. (Esetleg azokra akik túladagolásban meghaltak.) Én a jelenben élve sem tudnék kiemelni egy olyan előadót sem, aki olyan hely de komoly zenei pályafutást folytatni. Igénytelen gépzene, agyonsztárolt tini lotyók, nyálas homár fiúkák, koreai hulladék popegyüttesek meg gagyi kábszeres rapperek. Egyik sem lesz maradandó (szerencsére).
2018. szept. 6. 14:47
 4/20 anonim ***** válasza:
91%
Sok népszerű, korszakalkotó előadó munkálkodik napjainkban, akiknek a mostani hírneve később legenda-státusszá fog szilárdulni belátható időn belül, olyan egyértelmű nevek, mint Kanye, Kendrick, stb., és ez tök jó, mert megérdemlik, viszont amire én kíváncsi vagyok, az az, hogy az underground-abb előadók közül, akinek a zenei hatása alapozta meg náluk sikeresebb előadók karrierjét, mennyire fog később egyértelművé válni. Bones nélkül pl. egyáltalán nem létezne, vagy legalábbis nem így nézne ki ez a darkos, rock-inspirálta modern trap, de a tagot jelenleg nem istenítik annyian, mint egy XXXTentacion-t, vagy Lil Peep-et. A Death Grips nevű zenekar meg konkrétan az ő műfajukon kívül eső már legenda státuszban levő előadók munkásságára is hatással voltak (Björk, David Bowie), azon felül, hogy a hip-hop-ra tett hatásuk nekik is tagadhatatlan. El tudom képzelni, hogy ők Jimi Hendrix módjára úgy fognak bevonulni a történelembe, mint egy előadó, amit a kortársai nehezen befogadhatónak véltek, viszont az utókor már jobban értékeli, meg más művészek sokat átvettek tőle.
2018. szept. 6. 16:00
 5/20 anonim ***** válasza:
90%
animals as leaders
2018. szept. 6. 18:22
 6/20 anonim ***** válasza:
91%

#3:

Ez NEM igaz, hogy senki nem alkot zeneileg értékeset. Csak nem azok az előadók a legnépszerűbbek sajnos. Sokan közülük az underground világában mozognak, ezért nem is fog rájuk emlékezni az átlagember, viszont a zenevilág alakulására befolyással lehetnek.

Akkor a kérdésre is válaszolnék:

A zenészek közül lesznek ikonikus előadok ebből az évtizedből is, csak már annyira sok műfaj van (és egyre több a zenész is), hogy ami valakinek ikonikus lesz, arról sokaknak még csak tudomásuk se lesz. Másrészről viszont nagyon sok gagyi zenész is ikonikus lesz, tekintve, hogy a trash zenét játszó pop előadók népszerűbbek mint valaha.

Rap műfajból nagyon valószínű, hogy ikonikus alak lesz Kendrick Lamar, aki tényleg igényes dalokat dob össze, viszont sajnos valószínűleg ikonikus alak lesz Lil Pump is, aki szemetet gyárt, és ennek ellenére (vagy épp ezért?) rettentően népszerű.

2018. szept. 6. 18:28
 7/20 anonim ***** válasza:
53%

#6 Részben egyetértek veled, részben nem. Az nyilvánvaló, hogy amit a hármas összehányt, az beszűkült, tájékozatlan marhaság, az ilyen ember nem hogy az underground-ig nem hajlandó leásni kortárs zenében (pl. hogy megtaláljon egy olyan gyöngyszemet, mint a hatos által írt AAL), a híresek kapcsán is tök out of touch - rengeteg ember aki esküdözik rá, hogy "hurr durr, ma már nincs jó zene", szentül hiszi, hogy még mindig Justin Bieber, meg Skrillex a menők, ami sokat elmond a zenei világban való naprakészségükből.

Abba viszont belekötnék, hogy szerinted sok pop szenny legendás lesz. Már maga az, hogy mennyire szubjektív a jó, meg a rossz zene fogalma, felvet két megfontolandó dolgot:

1. Én úgy vettem észre, hogy a legfantáziátlanabb tömeggyártott szemete semelyik korszaknak sem öregszik túl nagy méltósággal, gondolok most pl. a hair metal-ra, az eurodance-re, a bling era hip-hop-ra, '00-es fiúbandákra, meg bármelyik legendás előadót koppintó, a maga korában híres, aztán később elfeledett zenekarra.

2. Anno a jazz-re, meg a rock n roll-ra is rámondták a konzervatívok, hogy csak egy múlandó ostoba fiatalos trend, sőt, bevett vélemény volt a bizonyos mai stílusokhoz gyakran hozzávágott "nem zene"-f#szság is, aztán a kor szépen igazolta azokat a zseniális művészeket, akik ezekből a stílusokból léptek elő.

Szóval az idő múlása szerintem sok dolgot újra fog értékeltetni az emberekkel, néha meglepő eredményekkel, néha kevésbé meglepőekkel.

Az, hogy Lil Pumpra hogyan fognak visszaemlékezni, az egy jó kérdés, szólnak érvek amellett is, hogy rövidesen megy a süllyesztőbe, meg amellett is, hogy lesz rá okunk visszaemlékezni. Egy nagyon érdekes figurának tartom őt mai zenében, pedig alapvetően másféle kortárs hip-hop-ot hallgatok.

2018. szept. 6. 19:36
 8/20 anonim ***** válasza:

korrekció:

*ötös által írt AAL

(és amúgy négyes válaszadó voltam)

2018. szept. 6. 19:40
 9/20 anonim ***** válasza:
Az lesz legenda, akinek tovább húzza a marketingje.
2018. szept. 9. 16:54
 10/20 anonim ***** válasza:
Mi a zsírheréért lettek itt olyan válaszok is lepontozva, amikben szerepelnek konkrét nevek válaszként a kérdésre? A "nem hasznos" nem ugyanazt jelenti, mint a "nem értek egyet", ha meg valaki mégis szereti úgy értelmezni, az valami indoklást igazán passzinthatna hozzá. És nem, a "hurr durr, sz#r minden mai zene, csak a marketing számít, szóval aki konkrét példával válaszol, azt nyilván agymosta a média" az nem indoklás, hanem ál-intellektuális maszturbáció egy teljesen vaktában dobált véleményre...
2018. szept. 9. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!