Milyen 30-40-50 körüli elektroakusztikus gitárt ajánlotok, mely az akkordozás mellet kedvezőbb akár a fingerstyle "játékra"? (Kezdő) (Akár használt is! )
Gyakran játszanál közönség előtt, kihangosítva? Ha nem, akkor csatlakozom az előttem szólóhoz, inkább egy jobbféle sima akusztikust keress. Fingerstylera mondjuk:
Köszönöm az ajánlott gitárokat!
Igen, alkalmanként lehet, hogy előfordulna, ezért írtam, így lenne effektívebb. Igy esetleg opció?
Egyébként miért (laikusként nem értek hozzá annyira), függ a gitár hang-(/bármi) minőségétől, hogy kihangosítható?
Értem.
És nyilván vágom, hogy minőségi darabot kéne vennem, de jelenleg ekkora a keret, amit rászánok. Tudnék többet is, de kezdőként nem akarok "beleugrani" nagyon.
Köszi a tanácsokat.
@Waff, egy régebbi beszélgetésben @Mojjo megcáfolta elég ész érvekkel, hogy pl a Fender CD60 nem igazán megfelelő fingerstlye tanuláshoz, üzéshez, viszont engem érdekelne a fingerstlye.
Esetleg más, 40-50 körül?
Vagy, @Mojjo, a linkelt gitár szerinted megfelelő? (Már amennyire az lehet...xd)
Amit linkeltem? A CD-60-nál testméretben jobban passzol fingerstyle játékhoz, nyakszélességben nem, de ebben az árkategóriában nem tudok olyan gitárról, ami ez utóbbiban is megfelelő lenne.
El lehet mindenen fingerstyle-ozni, csak van, ami kevésbé optimális hozzá. A Fender CD-60 helyett amúgy a CC-60S-t ajánlanám. Testméretre szintén jó fingerstyleos gitár, ráadásul tömör fedlapos, ami nagy plusz. Igaz, kicsivel 50 felett szokott lenni.
Köszi, megnézem. Lesz majd mit kipróbálni legalább ;)
Elektroakusztikusban akkor tényleg ne is go gondolkodjak, ha jó hangzást akarok? :/
Mennyit kéne rászánnom, hogy "tűrhető" legyen? Mik jönnének szóba?
(Köszi a késői segítséget!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!