Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tanár nélkül felesleges is...

Tanár nélkül felesleges is megpróbálni gitározni megtanulni, ha nem az amatör szint legalját akarom megcélozni?

Figyelt kérdés

Ugye rég meg akarok tanulni gitározni. A kottát tudom olvasni, azt nem nehéz. Meg alaposan logikusan akarnám felépíteni az anyagokat. A c-dur skálától és hangközöktől kezdve egészen a bonyolultabb dolgokig. Nem az a célom hogy tabról le tudjak játszani egy dalt, hanem az hogy vállalható TUDÁS legyen. Könyvbe Andrásik Remo könyveit néztem ki. Azok tünnek számomra a leglogikusabbak. Gyakorlásnak kezdetbe a c-dur skálát néztem ki, hogy azt játszom metronómmal növekvő bpm számmal.

Lehet meg tudnám tanulni magamtól. Több dolgot is megtanultam úgy, hogy azt már tudásnak lehessen nevezni. Ilyen például a programozás. Nem mondom hogy profi szinten tudok, de normálisan meg tudok írni egy programot. De félek hogy a gitározásba sok rossz dolog rögzül belém. Nem mondom. Programozásba is rögzült belém néhány rossz, de simán küszöbölni tudtam némi odafigyeléssel.

Szerintetek sikerülne?

Amúgy elektromos gitáron metált akarok játszani. Esetleg ha igen, akkor 1-2 hasznos tanácsot szívesen elfogadok.

2018. aug. 7. 21:07
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"De hisz fentebb írtad, hogy a "profi" és "amatőr" között nem a tudás szint a különbség.... :)"

nem, azt nem ő írta, hanem én. tudom, nincs név, de ha valaki üzengetni akar valakinek, nézze meg hány százalékosra pontoztátok le eddig a válaszait, és akkor látod, hogy nem ugyanazzal vitatkozol, aki korábban hozzászólást írt

Én a kérdezőnek reagáltam, aztán elmentem két napra haknizni, visszajövök, és Waff megint jól "helyretett" :D mint nemrég annál a zeneelméleti "eszmecserénél"

2018. aug. 14. 10:40
 32/38 Mojjo ***** válasza:
@31: Igen, ezért nem egy rossz dolog, ha valaki legalább egy anonim nicknevet képes felvállalni... De nem teljesen értem, hogyan lett 23% különbség százalékotok között azóta, eléggé biztos vagyok benne, hogy akkor egyenlően álltatok.
2018. aug. 14. 10:58
 33/38 anonim ***** válasza:

Nem tudom, nekem ennyi volt már régebb óta, lehet a másik író újabb, és azért változott hamar.

És félreértés ne essen, nem az a baj, hogy ha valaki kijavít, mert sokat tévedek, és ha szólnak, hogy hülye vagyok, akkor még tanulhatok is belőle :D Csak azon húzom fel magam, ha a félműveltség arroganciával párosul. De tudom, azon sem kellene, tanultam belőle.

(nem Mojjora :D)

2018. aug. 14. 11:04
 34/38 Mojjo ***** válasza:
@33: Melyik volt az a zeneelméleti eszmecsere? Most már kíváncsi lettem rá :)
2018. aug. 14. 11:14
 35/38 Waff ***** válasza:
Mojjo, szerintem az akkordos-felhangos diskurzura gondol. De én nem "teszek helyre" senkit, ha úgy jött le akkor bocsánatot kérek. Pl a most említett alaphang-felharmonikus vitában rosszul írtam a felhangok erősségét, mert legerősebben nem a kvint és a terc szólal meg, hanem csak a kvint.
2018. aug. 14. 11:45
 36/38 Mojjo ***** válasza:
@35: Igazad lehet. De azért ott, lássuk be, főleg a jazzenészek kihagyják a kvintet résznél igen meglepő állítások születtek - igazak, de meglepőek, szóval benne volt a pakliban egy kis hitetlenkedés. Azóta sem tudom eldönteni, hogy az zseniális, vagy szimplán... nem is tudom... fura :)
2018. aug. 14. 11:59
 37/38 Waff ***** válasza:
Végül is, van hogy kimarad a kvint, akár egy mezei, nyílt C7-akkord fogásnál is a gitáron. De voltak érdekességek a topicban, igen :)
2018. aug. 14. 13:12
 38/38 anonim ***** válasza:
Én bocsi, amiért "belédálltam". csak egy félreértés volt, hogy nem láttátok, hogy ki mit írt, de ezért nem kellett volna szekálnom senkit
2018. aug. 15. 01:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!