Szerintetek érdemes felújítani egy Cremona klasszikus gitárt?
Még kb 6-7 évesen azon kezdtem el gitározni tanulni, de időközben felszakadt a húrláb, illetve a hangolókulcsok használhatatlanok. Talán 20-30 éves lehet a hangszer. Végülis mindenképpen megcsinálom, inkább az érdekelne hogy ez a cremona típus ez tényleg ilyen szVar? Mert rákerestem, és mindenhol ócsárolták. A hangja miatt talán? Vagy kényelmetlen?
Tehát a kérdés lényege, hogy érdemes e használni, vagy inkább vegyek valami Cortot 40 ezerért. Nincs viszonyítási alapom. Csak elektromos gitáron játszottam évek óta.
A húrlábat már megragasztottam, a hangolókulcsot leszereltem, kb 2 ezerért tudok rá venni újat. Már csak az a kérdés, hogy bírni fogja e a húrláb. Remélem nem szakad le.
Ilyen húrt vettem rá. Nem tudom hogy merjem e standard E re behangolni? Vagy szerencsésebb lenne kicsivel aláhangolni? Azt sem tudom hogy a nylon húrok hogy reagálnak erre, mert ha jól tudom akkor a nylon húrokat nem nagyon szokták össze-vissza hangolni
Azt innen nem tudom megállapítani, hogy a húrláb mennyire stabil, de egyrészr klasszikus gitárt nem hangolunk D-re, vagy drop C-re, vagy bármi ilyesmire, legalábbis ha klasszikus gitározni akarunk, másrészt meg ha mégis, akkor vastagabb, keményebb húrkészletet kell feltenni rá, mert különben csak bénán lógnak a húrok a gitárról és nem fogják tudni rendesen megrezgetni a fedlapot, főleg nem egy Cremona féle laminált csodát. Olyan ez, mintha vennél egy 9-es húrkészletet, majd drop C-re hangolnál egy Les Pault vele.
Ha meg veszel egy extra high tension nylon húrkészletet és lehangolod a gitárt, ugyanott vagy a húrlábra nehezedő terheléssel, mint normal tension készlettel és standard hangolással. Összességében vagy bírja a terhelést a ragasztás, vagy megette a fene az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!