Rettentő kemények a húrok az első bundon. Ezzel lehet kezdeni valamit?
Vékonyabb húrok és nyakpálcára is ránéznék.
Gitár se mindegy,egy 30 ezres és 50 ezres között is rengeteg különbség van. Elektromoson lehet állítani a húrok hosszát is,de akusztikuson ha olcsó a gitár és rossz helyre van ragasztva a húrláb akkor úgy jártál.
@2:
"Elektromoson lehet állítani a húrok hosszát is,de akusztikuson ha olcsó a gitár és rossz helyre van ragasztva a húrláb akkor úgy jártál."
Ennek mondjuk az intonációhoz van köze, nem ahhoz, hogy milyen nehéz az első bundnál leszorítani a húrokat.
Köszönöm a tippeket, utánanézek. Egy Fender Cd60-asom van és ugyan nem az első bundoknál, hanem a magasoknál már (10-12) már nagyon nagy a hely a húr és a nyak között.
A húrvezetőt amúgy is cserélni kéne, valahogy lepattant a széle, de még tartja az E6-ot. Az sem kizárt, hogy béna vagyok, természetesen.
Mojjo 1. válaszát tartom valószínűnek, a gyártók általában túl magasra hagyják a felső nyerget. Viszont én nem az aljából reszelnék, hanem a vájatokat mélyíteném egyenként a szükséges mélységig, a lehető legalacsonyabbra állítva a húrokat. Közben sok próbával, mert visszarakni már nem lehet, amit kireszeltél :D
A magasságra támpontként nézd meg, ha az első bundon lefogod a húrokat (akár egy kápóval), a másodiknál mekkora a hézag a húr és a bund között.Hasonlóra törekedj az első bundnál. Ez pár tized mm lesz, a nyereg meg gyakran mm fölötti hézagot állít. Rengeteget számít nem csak játszhatóságban, de hamisak is lehetnek az első bundokon lefogott hangok túl magas nyereg esetén.
A magasság állítását valószínűleg inkább rábíznám majd egy hangszerbolti alkalmazottra, ha vállalnak ilyet. A húr vastagságára , milyen, már nem emlékszem, az biztos, hogy a gyárit cseréltem, és sokkal erősebb, csilingelőbb lett a hangzása. Majd megmondja a szakember a boltban.
Köszönöm a tippeket, az elektromos gitárra való húrt kipróbálom.
Van ilyen autoimmun ízületi gyulladásom, nem akarom erőltetni a kézfejemet a kelleténél jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!