Egy első albumos zenekarnak hogyan érdemes beütemezni a terveit? Koncertezés, felvétel készítés stb.
Van akiknek másfél év is elég. :) Jajmár, ne hallgassatok senkire!
Biztos jól jönne egy rendesen felvett anyag, de talán nem egy egész albumnyi. A koncertezést ez annyira nem befolyásolja, bár az is igaz, hogy mindig kaptam egy-egy demo kazit soha be nem futott zenekaroktól is... ilyen elő-előzenekarok voltak ezek, vagy szerda délutániak. Akkoriban ez borítóval, fényképpel dalszöveggel nagyon komolynak látszott, bár a hangminőség nem érte el a szintet. Oké, ez régen volt, de emlékszem, hogy külföldi kis családi házi-album tökéletes minőségben szólalt meg ezekhez képest, itthon még évekkel később is alapzajos "stúdiómunkák" jöttek ki, igaz én szerettem azokat is. Na de ma már azért egész más a helyzet. Most már inkább az számít, hogy minél tisztább legyen a hangzás. Úgyhogy talán az lenne a legjobb, ha egy-egy dalt vennétek fel jól, és azt elérhetővé tenni. Azért mondom, hogy ne hallgassatok senkire, mert én pl. nem látom, hogy ezt manapság itthon bárki is jól csinálná. :D Én így csinálnám. Nem adnék ki teljes albumot, vagy ha annyira egymásra épülő egész az anyag, akkor később raknám össze. Szerintem ritka, hogy valaki rögtön egy órán keresztül akarna ismerkedni egy új bandával.
csak kiváncsiságból, mi a zenekarotok neve?
szívesen meghallgatnám!:D
Én csak azt nem értem mi a célotok ezzel.
Kell-e album, nem kell-e... Kinek kellene? Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!