Kezdőnek milyen elektromos gitár?
Figyelt kérdés
Elgondolkodtam egy elektromos gitáron. Milyet ajánlotok? Milyen erősítőt? Hogy válasszak? Nem szeretnék rá túl sokat költeni. Van valamilyen videósorozat, amiből megtanulhatok alap szinten? Megéri megtanulni? Mennyire hátrány ha nincsen zenei előképzettségem? Régen akusztikus gitárom volt, pár akkordig eljutottam.2018. máj. 25. 23:19
11/24 Mojjo válasza:
@10: Persze, világos, de nem árt, ha olyan felszerelésed van, amin élvezed a játékot :)
Azt hiszem, több tippem nem nagyon lesz. Tényleg nézz szerintem pár videót a Squier-ről, meg párat a Cortról, és több képed lesz róluk. A legjobb persze egy élő próba lenne, de ahhoz jó tudni gitározni, na meg az is elkél, hogy legyen valahol raktáron.
12/24 A kérdező kommentje:
Van egy hangszerbolt a közelben, mindig oda járok, ott nagyon segítőkészek :) jelenleg még nem veszek, mivel vannak akadályok, de nagyon elgondolkodtam rajta
2018. máj. 26. 22:53
13/24 Mojjo válasza:
Persze, jó időben elkezdeni a nézelődést.
14/24 A kérdező kommentje:
Köszi a türelmet és a segítséget
2018. máj. 26. 23:29
15/24 Mojjo válasza:
Szívesen!
Közben mégis eszembe jutott egy újabb alternatíva: egy Epiphone SG. Simán elfogadnám én is, olyannyira, hogy el is gondolkoztam most a beszerzésén.
És abszolút rendben van ahhoz a zenéhez, amire használni akarod.
16/24 A kérdező kommentje:
Hülye kérdés, de a szomszédokat mennyire zavarná? Szüleim ilyen kifogásokkal jönnek (17 éves vagyok).
2018. máj. 28. 10:25
17/24 Mojjo válasza:
Semennyire. Az erősítőn is, meg a gitáron is van hangerőszabályzó, szóval pont olyan hangosan, vagy halkan tudsz játszani, ahogy csak szeretnéd. Ha akarod, olyan halkan, hogy a szoba ajtaja előtt hallgatózva sem lehet hallani.
18/24 A kérdező kommentje:
Ezt magyarázom a szüleimnek. Főleg azért is fura mert nem panelban lakunk, hanem kertesben. Meg ha zenét hallgatok akkor az is "hangos"
2018. máj. 28. 11:43
19/24 Mojjo válasza:
Kertes háznál egy kis gyakorló kombó még csak nem is tud akkora hangerőt, hogy a szomszédok egyáltalán meghallhassák. Ahhoz egy komolyabb erősítő kellene.
20/24 A kérdező kommentje:
Amúgy sem terveztem túl hangosan játszani. Már csak a szüleimet kéne rábeszelni, szerintük pénzkidobás és úgyis feladnám a tanulást
2018. máj. 28. 13:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!