Kezdőnek milyen elektromos gitár?
Ha felmerül egyáltalán az a kérdés, hogy megéri-e megtanulni, akkor szerintem, legalábbis egyelőre, ezt ne erőltesd.
Ahhoz, hogy megtanulj gitározni, rengeteg idő, energia, kitartás szükséges, ami amúgy nem gond, mert remek móka de csak és kizárólag akkor, ha szerelem neked a gitárzene, és AKAROD, így, csupa nagybetűvel. Aki tényleg meg is tanul gitározni, az nem gondolkozik azon, hogy megéri-e, az tudja, hogy neki ez kell, és ennyi.
Szóval szerintem ez nem igazán az, ami most neked kell. Később lehet, hogy fog ez változni. De az is lehet, hogy nem ez a hobbi az, ami majd igazán rabul fog ejteni és később rájössz, hogy másba kezdenél bele.
Az egyáltalán nem rossz, feltéve, ha használatban gondolkozol.
A gsfanatic oldalt ajánlom körülnézésre:
Ebben az árkategóriában, úgy, hogy erősítő is belefér, egész jó Cort, vagy Squier gitárokat ki lehet fogni. Mondjuk erősen függ a megcélzandó gitár attól, hogy milyen zenét szeretnél játszani. Más kell ha metálkodni akarsz, vagy ha country-t játszani, meg más, ha rockabilly-t akarsz tolni.
Amiatt ne aggódj, hogy nem találsz a neten elég oktatóanyagot. Tele van velük a youtube. Feltéve, hogy jól tudsz angolul - magyarul sajnos elég gyér a felhozatal.
@6: Újban majdhogynem esélytelen ennyiért korrekt felszerelést kapni, használtban ezerszer jobb lehetőségeid vannak.
A rock elég szerteágazó. Egy indie rock, vagy egy 50-es 60-as évek instrumental rock, vagy surf más követelményeket támaszt, mint egy hard rock, vagy punk-rock. Mindenesetre ha 100-ból kell kihozni újonnan valamit és ha feltesszük, hogy kicsit zúzósabb műfajhoz kell egy harapósabb hangszer, akkor egy két humbuckeres gitárt keresnék. De a sokoldalúságát megdobja, ha felezhetőek azok a hangszedők. Ezt az árral összevetve újonnan marad kb. a Cort KX-5.
vagy
Kell még erősítő + kábel. Erősítőből egy kis, tranzisztoros gyakorló kombó fog kijönni. 30 körülért van ezekből választék, Marshall, Blackstar, Peavey, Vox, Laney, de még Orange is megcsíphető. Sajnos az ilyen kategóriás kis kombók terén nem vagyok túlzottan képben, így konkrétabbat nem tudok ajánlani, de a fenti márkák értelmes erősítőket szoktak gyártani.
@8: A kevésbé zúzós zenét is kiszolgálja az a Cort. Igazából ebben az árkategóriában nem nagyon tudok újonnan olyan alternatívát, ami jobban megérné, akkor sem, ha szelídebb műfajra használnád. Esetleg most extra akciósan van Squier Affinity Telecaster:
És a különbözetet bele lehet forgatni az erősítőbe. Akár még egy már kb. használható modellezős erősítő is beleférhet, pl ez:
Nem mintha kezdéshez feltétlen kellene egy modellező erősítő, de motiváló lehet, hogy van mivel szórakozni :)
Rossznak ez a gitár sem rossz, bár a Squier egyik alsó szériája, megtanulni gitározni rendben van. De őszintén szólva, bár én telecaster mániás vagyok, valószínűleg még így is maradnék a Cortnál és ha tetszik a modellezős világ, ennyit még rátennék, vagy maradnék egy sima gyakorló kiskombónál. Keress rá youtubeon az itt linkelt gitárokra, erősítőre és lesz róluk egy kis képed.
Kábelből kezdésnek bármi, ami nem noname, és 3m több, mint elég. 4 ezer körül simán kijön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!