Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Az AWS zenekar szerintetek...

Az AWS zenekar szerintetek nem szánalmas?

Figyelt kérdés

Mert szerintem azok, zeneileg valami elképesztően gagyik.

1 szám abból áll hogy 2 riff ismételgeti egymást, és az összes számuk ugyan arra a sémára épül fel.

Unalmasok, konkrétan tiknek és poppsoknak való gagyi.

2018. máj. 10. 11:06
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
53%

"hanem mert egész egyszerűen értékelhetetlen, mindent géppel készítenek"

Ettől előidéződtem, én pont at ilyet szeretem >-D

2018. máj. 14. 00:24
 22/46 anonim ***** válasza:
78%

20. Egyáltalán nem említetted, hogy csak a mai kommersz dalokat nem szereted amúgy...

De ez a véleményed megint csak azt jelzi, hogy mennyire be vagy gyepesedve és nem vagy hajlandó kicsit más szemmel nézni a dolgokat.

Ráadásul Pl. Bon Jovi egy a rock zene ellen elkövetett bűncselekmémy, akár régi, akár nem... Régen sem számított jónak, vagy igaznak soha.

A mai általad is említett negatív, gondolkodás ellenes dolgok egyik előidézője.

Viszont ma is vannak jó zenék, nem mindent géppel készítenek, de az is csak a szubjektív véleményed, hogy ez baj.

Rengeteg jó zene van ma is, rengeteg műfajban.

2018. máj. 14. 07:45
 23/46 anonim ***** válasza:
59%

Igaz, én nem tartom óriási zenetudósnak magam és sok dolgot nem is értek (ciki vagy nem, engem a -velem ellentétben zenetudós, gitáros- exbarátom világosított fel arról is, hogy az euróvizión csak megjátsszák a hangszeren zenélést).

Viszont, én is több értéket látok bármilyen zenében, ahol valódi gitárokkal, valódi hangzást érnek el és nem a háttérből megy a zene valami gépről. Nem egy bandát tudnék felsorolni, akik akár csak egyetlen zseniális számuk miatt többet érnek mint amennyit ez mainstream ipar valaha is fog... :D csak sajnos őket egy bizonyos réteg ismeri inkább és lehet “alteresezni”, ízlésről vitatkozni felesleges, de valóban többnek érzem magam attól, hogy ilyen zenét hallgatok, mert ez hozzám tesz. Amikor életem első Foo fighters koncertjén voltam, akkor láttam, hogy mennyi munka van abban, ha valakik tényleg igazi rockot játszanak és személy szerint magasabb rendűnek tartok minden egyes ilyen együttest, mint akármelyik szar rádióban lejátszott slágert vagy szeletelős műfajt. Ezt az érzest senki nem veheti el és csak azok érthetik, akik valaha tapasztalták/szeretik. És akarok menni Queens of the stone age-re júniusban és cseszettül jól fogom magam érezni, hogy nem valami Wellhellon veszek részt...

A Radioheadről írt állításokkal pedig csak egyet érteni tudok. ❤️

Egyébként abban is igaza van az egyik válaszolónak, hogy a régi zenék kenterbe verik a mostaniakat, és az akkor mainstream popularisnak számító dalok annyival egyedibbek voltak, hogy ma már mennének az “alter” kupacba ;)

2018. máj. 14. 13:12
 24/46 anonim ***** válasza:
68%

Semmi bajom a Foo Fightersel, sőt amit ismerek tőlük azt kedvelem... Viszont a hozzáállasod szerintem elég elkeseritő.

A Foo Fighters is egy mainstream banda, sőt a Nirvana is, a ma is egyik legdivatosabb stílus irányzatot indították el (grunge, most ne menjünk abba bele, hogy modern, meg vintage, mert minden változik)...

És ettől nem kell kevesebbnek érezned magad, mert ami jó, az valamilyen szinten bizony mainstream lesz... A Radiohead is, akármennyire zseniális és nehezen fogyasztható, mégis 30-40 milliók találták meg a youtubeon maguknak. A Toolt szintén. Grammy díjakat nyernek, meg milliók veszik a lemezeiket.

De az sem kevesebb aki Justin Biebert hallgat, egyszerűen neki az az ami tetszik, az a jó. Nem jogos emiatt kevesebbnek beállítani Őt, mert senki sem tudja objektíven eldönteni, hogy egyik másik műfaj jobb...

Zeneileg például a Nirvana és a Foo Fighters nem olyan komplex, nem is emiatt lettek befutottak. Megvan a maga egyedi varázsa, lehet hogy nagyon jó (mert nem csak attól jó valami, hogy komplex, bonyolult), de nincs olyan messze a poptól mint ahogy szerintem azt Te gondolod. A szövegeik pedig egyáltalán nem kiemelkedőek, egyszerű pop szövegek.

Míg egy Toolnak vagy Radioheadnek olyan szimbolikus költeményeik vannak, hogy rendszeresen le esik az állam (nem mintha ez mérvadó lenne, dé na. Nem tudok más példát). De én sem nézlek le amiatt, hogy kevésbé "kifinomult", kevésbé precízen összerakott zenét hallgatsz, mert nem egységes, hogy kinek mi a jó zene. Nincs objektív mérési eszköz.

A zene lényege, hogy érzéseket váltson ki, s mindenkiből más fajta zene vált ki érzéseket...

Szóval nem vagyok a fogalmazás mestere, de amit mondani akarok, hogy engem nagyon elszomrít ez a pózerség, rengeteg kamu rocker van és sokkal több van a rockerek között olyan ember aki képtelen a mások ízlésének elfogadására...

Pl. az én kedvencem mondjuk a Rishloo, ha hirtelen befutna és az lenne a populáris, akkor nem mennék gyorsan Mayan Factort, meg Primust hallgatni, csak azért mert azzal még mindig "alter" maradok.

Én pl. nagyon szeretem David Bowie zenéit is, meg Josh Grobant.

:D

Nincs baj az egyszerűséggel sem.

A baj ott kezdődik, ha egy együttes többnek akar látszani mint ami, pl. a külsőségekkel, stb.

(Bon Jovi, Guns N' Roses)

De miért van az, hogy mindig a hangos, 00's közelü hangos, de egyszerű együttesek rajongói fujjgnak a mainstreamre?

(pl. slipknot)

2018. máj. 14. 14:21
 25/46 anonim ***** válasza:
62%

#24. Nézd, én értem, hogy mire gondolsz és szerintem jól látod, de pár dolgot rendbe kell tenni, hogy tisztán lássunk.

A Nirvana egy mára már divatzenekarrá vált banda, mégpedig azért mert pár tini semmi mást nem ismer tőlük, mint a Smells like teen spiritet és ha fel kellene sorolni Nirvana albumokat, akkor azt se tudnák, hova pillogtassanak. Valamilyen szinten már a maga korában is hisztérikus rajongók kedvence volt, pedig más grunge zenekarok is vannak/voltak, akik pedig nem lettek ilyen híresek és sok olyan számuk van, amit a kirakatrajongók nem ismernek.

Foo Fighters: erről órákig tudnék beszélni, de megkímélek mindenkit. :D igazad van abban, hogy valamilyen szinten mainstream (ez rajtuk kívül álló okok miatt is lehetne -hiszen nem tehetnek arról, hogy pár számuk világsikerű lett- de másrészről szerintem volt egyfajta tudatosság is ebben, részükről).

Ugyebár sok olyan számuk van, amit mindenki ismer, azok is akik nem tudják, hogy ezt az FF énekli. Lásd, Pretender, Best of you stb.. na de, akik tényleg igazán ismerik a munkásságukat és valóban szeretik őket, azok tisztában vannak azzal, hogy rengeteg olyan daluk van, amit a nagyérdemű nem ismer és fogalma sincs a létezéséről, például a régebbi, nagyon korai számaik vagy a szimplán csak kevésbé ismertek. És tényleg van egy rájuk jellemző stílus, ami miatt lehet mondani, hogy nem állnak messze a poptól (fülbemászó dallamok például), de ez egyenesen sértés és kikérem az ő nevükben is, mert mindennek ellenére nagyon jellemző rájuk a gitár és a dobok hangsúlya, a rock hangzás. Sajnos zeneileg tényleg nem értek hozzá, hogy mennyire összetett, mi milyen arányban van, de mint laikus, azt mondom, hogy a mai napig eldobom magam a riffjeiktől (pl. Hey Johnny Park), illetve elég jó a zenekar összetétele, 3 gitárosuk van... no words needed.

Az sem utolsó dolog, hogy abból is látszik, mennyire komolyan űzik ezt és mennyire komolyan gondolják, hogy készítettek három filmet is, ami kőkeményen tömören a zenéjükről, (meg úgy általában a zenéről, konkrétan egy történelmi visszatekintés) az ideológiájukról, gondolkodásmódjukról szól, az egyik kifejezetten a Sonic Highways albumhoz, ami tkp egy sorozat és minden epizód egy dalt jelöl az albumról. Ez szerintem eléggé összetett és komplex, mert rajtuk kívül kb egyetlen zenekarról sem tudom ezt elmondani.

Botorság azt állítani, hogy egyszerű, nem kiemelkedő pop szövegeik vannak. Ezt csak az mondja, aki a felszínt ismeri tőlük. Ha már pop szöveg, egyedül az új Concrete and gold albumukra tudnám azt mondani, hogy abban tényleg vannak irritáló pop sallangok szövegileg.

És még mindig értem, hogy mire gondolsz, mert más jellegű lyricseik vannak, mint egy Radioheadnek- én is imádom az elvontságukat, a szövegeiket, a Fitter happier mondanivalóját, DE össze sem lehet hasonlítani a kettőt, mert mindkét együttesnek más az atmoszférája és a "koncepciója". Az FF szövegeiben is van mélység és jelentéstartalom, csak másképpen, más stílusban és főleg azok számára, akik mint én, minden egyes dalt ismernek oda-vissza, az utolsó szegletéig.

Szerintem ezzel nincs gond, ahogyan azzal sem, hogy Dave Grohl és Thom York is két különféle ember.

És ahogyan mondod, tényleg fontos tényező az, hogy ki milyen emlékeket, érzéseket, élményeket köt ezekhez a dalokhoz, mert valójában ez adja az igazi kötődést és jelentéstartalmat egy számnak -minden ember mással ruházza fel. Ez megmutatkozik a Songmeanings.com oldalon is :D

És nekem az a véleményem, hogy semmiképp sem kevesebb vagy rosszabb emberi szempontból az, aki Justin Biebert hallgat, inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon alacsony az ingerküszöbe és szerintem zeneileg nincs azon az intelligencia szinten, hogy egyfajta igényt mutasson más zenék iránt és ettől még a való életben lehet az az ember intelligens, zseni, de az ízlésünket nem tudjuk megválasztani vagy meghazudtolni, mert az tetszik, ami tetszik... :D de egyszerűen nem tudok azzal azonosulni, hogy valaki kielégítőnek találja, ha olyan zenét hallgat, amiben ugyanaz ismétlődik ötvenszer. Elfogadom, csak nem tudok vele azonosulni. És tisztában vagyok vele, hogy ez nem csak pop műfajára jellemző.. minden stílusban van ilyen. Ami igazán számít, az nem is a stílus, hanem a többlet amit ad vagy hordoz magában vagy amitől azt mondom, hogy erre megőrülök.

És kikérem magamnak, hogy nem vagyok kifinomult zeneileg, mert folyamatosan fejlődni szeretnék és megismerni más zenéket, együtteseket, attól független, hogy megvannak a kedvenceim is különböző okoknál, személyes zenei szocializációnál fogva.

Ez a kamu rockerség meg. Erről külön topikot lehetne indítani.. hogy a csordaszellemnek mekkora a hatása.

2018. máj. 14. 15:49
 26/46 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van... :)

Csak bántott, hogy ítélkezel, de ha úgyvesszük én is azt tettem, de így másodszorra tényleg jól megfogalmaztad. Talán az első kommented félre érthető volt, de lehet csak én értelmeztem rosszul.

És valóban az FF-t csak felületesen ismerem, így akaratlanul kicsit magamról is írtam, ami a negatív kritikát illeti.

De szerencsére a lényegben egyetértünk, úgylátom.

2018. máj. 14. 16:39
 27/46 anonim ***** válasza:
74%

# 20

Ugye tudod, hogy a Bon Jovi számait ugyanaz az ember írta, aki most Katy Perrynek meg Taylor Swiftnek ír? Csak akkor az volt a mainstream, hogy gitárt tettek a dalokba.

Érdekes, hogy a Depeche Mode-ot hozod még fel, mert az a banda tiszta elektronikus "gépi zene".

Egyébként a hangszerek is lehetnek "gépiek" pl. Bruno Mars új albumán az elektromos gitárokat nem játssza senki, gépileg csinálták meg. Észrevetted a különbséget? Nem.

2018. máj. 14. 20:33
 28/46 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy Bon Jovi miért a rock zene ellen elkövetett bűn és gondolkodásellenes? Ez tényleg érdekel, nem kötözködés, de nem látom át valahogy..
2018. máj. 14. 21:43
 29/46 anonim ***** válasza:

Mihez képest szánalmasak? Ha azt nézzük, hogy most is ki nyerte meg... https://www.youtube.com/watch?v=CziHrYYSyPc

Na hozzá képest nem szánalmasak. Én is inkább örülök, hogy egy metal zenekar jutott ki, nem valami giccses popszutyok.

Viszont ha arra vagy kíváncsi, hogy szeretem-e a zenéjüket, akkor: nem.

Monotonnak és poposnak tartom, de még mindig inkább ez, mint akik az x-faktorokat meg ezeket a műsorokat nyerik sorra.

A zsűrinek meg nem ártana egy kis zeneismeret, az ökör-barom-állat "magyar Rammstein"-nek nevezte őket :'D

Hát végülis a műfajt majdnem sikerült eltalálni...csak kilométerekkel lőtt mellé xD

Mondjuk az valóban közös bennük, hogy mindkettő torzított gitáron játszik :D de olyan nagyon sok hasonlóság nem lehet közöttük, mert az egyik ipari metal a másik meg metalcore.

Na ezt csak azért írtam ide, hogy legyünk tisztában azzal, hogy milyen ostoba emberek ülnek a zsűri székeiben, és ezek a megmondó "szakemberek".

Úgyhogy szerintem csak mértékkel utáld őket kedves kérdező, legalább pár emberrel megszerettetik a metalt (még ha csak a light-os verzióját is).

2018. szept. 11. 23:34
 30/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem szánalmas, se nem gagyi. Lehet, hogy neked nem tetszik ez a stílus, de attól még az lehet igényes. Valóban nem olyan, mint a klasszik, 80-90-es évek metálja, de nem is akar olyan lenni. Szerintem a szövegeik egyáltalán nem sablonosak, lehet azért érzem annyira jónak őket, mert valahogy mindegyikkel tudok azonosulni, és hatalmas segítséget nyújtott azon problémáim túlélésében, amiről épp a dal szól. Lehetnél kicsit rugalmasabb, mármint hogy ne ragaszkodj olyan szinten a heavy metalhoz, hogy aztán meg elítéld, gagyinak nevezd a modern metalt, metalcore-t. Én Rammstein-on nőttem fel, és ma a klasszikus heavy/trash/power metal kedvenceim mellett rengeteg metalcoret és nu metalt is hallgatok, nem elítélve azt ami nem a kedvencem. Ennyit igazán te is megtehetnél.
2018. okt. 23. 15:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!