A Mandolin szólózni?
Gitáron el tudod őket szólózni? Vagy gitárra vannak tabok/bármik? Vagy vannak kottáid?
Ha bármelyikre igen a válasz, akkor nagyon egyszerű a dolog: keresd meg ugyanazokat a hangokat a mandolinon is.
Kis segítség:
(A B az persze a magyar H)
Az ötös nem véletlenül írta, amit... szerintem kezdd a legeslegelejéről a zenetanulást, ismerkedj meg az ABC-s hangokkal, aztán a hangközökkel stb stb, mert ez így nem fog menni.
Amit linkeltem, az egy ábra arról, hogy a mandolin nyakán melyik pozícióban melyik hangok találhatóak. Ha van gitártabod, akkor annak segítségével visszafejtheted, hogy mikor melyik hangot kell játszani éppen, és az ábrám segítségével könnyen megtalálhatod a mandolin nyakán. De jelen állás szerint ez nem fog menni, szóval tényleg kissé hátrébbról kell indítani, és az alapoktól kezdeni a zenetanulást. Ezt én itt nem tudom a GYK keretei között neked megtanítani.
@8: Nem látom értelmét. Ahogy a hetesben is írod, nullán van a zenei tudásod - és valóban, pl kevered a zenei hangokat az akkordokkal. Ami nem baj, mert mindenki a nulláról kezdi, szóval ez teljesen normális, de én nem tudok leadni neked egy teljes kezdő zenei tananyagot, sem itt, sem privátban.
Amint lesz kis időm viszont, keresek pár oldalt, ami segíthet neked elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!