Szerintetek melyik hangszeren könnyebb megtanulni játszani? Szájharmónika vagy mandolin?
Az egyes tökéletes választ adott.
Annyival kiegészíteném, hogy ha a "könnyebb"-et keresed, akkor jó eséllyel máris elbuktál a hangszertanulásban, pedig még bele sem kezdtél.
Ahhoz, hogy egy hangszeren megtanulj játszani, rengeteg, de tényleg rengeteg időt, energiát bele kell fektetni és nem kis kitartást igényel. Meg lehet tanulni - elég sokaknak ment már :) - de nem könnyű. (Ez nem baj, lehet élvezni még a kezdeti bénázásokat is.)
Azt hiszem nem sikerült megértened... ha azt nézed, hogy kevesebb idő alatt menjen valami, akkor bele se vágj, mert negyedúton abba fogod hagyni, ezt garantálom.
A 20 év meg nem sok. Én olyan 24 lehettem kb, amikor elkezdtem gitározni, és 30 felett voltam, amikor elkezdtem zongorázni. Ja, és tervezek elkezdeni hegedülni, ami már 40 felett lesz. Nem számít a kor. Max annyiban, hogy kevesebb eséllyel lesz valaki világhírű zenész, de hobbiszinten tök mindegy, 70 évesen is nyugodtan el lehet kezdeni hangszeren tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!