Tudnék elektromoson is játszani? Szeretnék megtanulni elektromos gitáron játszani, viszont a zeneiskola, ahova mennék, ott csak akkusztikus gitár van (úgy tudom) (nem is lenne baj, ha akkusztikuson is tudnék játszani).
Köszönöm szépen. A pengetés érdekelne, hogy amit a klasszikus gitáron megtanulok, akkor azt ugyanúgy tudom hasznosítani az elektromosnál? Vagy ott más pengetést használnak?
Néztem néhány dalt akkordal, de párnál láttam, hogy nem betűk (p.:Am-D-G...), hanem számok. Ez mit jelent?
@12: Direkt írtam neked a hetes hozzászólásban, hogy teljesen máshogy pengetjük a klasszikus gitárt, meg az elektromost.
A klasszikus gitárt az ujjaiddal: a hüvelyk-, mutató-, középső-, és gyűrűs ujj vesz részt a pengetésben. Az elektromost pengetővel, amit leggyakrabban a hüvelyk- és mutatóujj között tartanak. Totál más mozdulat a kettő, és totál más technikákat lehet rájuk építeni.
Igen, vannak akkordok, amikben számok vannak. Teszem azt, Csus2, Gadd4, Amaj7, vagy simán mondjuk A7 stb stb. Ezeket is meg fogod tanulni, ha majd elkezdesz az akkordokról tanulni. Ha van, amelyik érdekel, hogy kell lefogni és miért úgy hívják ahogy, szerintem bármelyikünk szívesen elmeséli, de az összes létező akkordot itt a GYK-n nehezen tudnánk átbeszélni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!