Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tudnék elektromoson is játszan...

Tudnék elektromoson is játszani? Szeretnék megtanulni elektromos gitáron játszani, viszont a zeneiskola, ahova mennék, ott csak akkusztikus gitár van (úgy tudom) (nem is lenne baj, ha akkusztikuson is tudnék játszani).

Figyelt kérdés
Ha megtanulok akkusztikus gitáron, akkor tudni fogok elektromos gitáron is játszani, vagy az elektromos gitárnál más a pengetesi módszer? Elektromos gitáron külön kell megtanulni játszani?
2018. jan. 6. 17:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ugy értettem azt, hogy nem nagyon más, hogy aki esetleg klasszikus gitárosként elkezd elektromoson játszani az egy nagy előnnyel indul. Vagy fordítva is igaz, úgy meg főleg hogy valaki egyszerre tanulja mindkettőt, mert amit az egyiken megtanul azt a másikon ha nem is közvetlenül, de tudja hasznosítani. A nyak vastagsága meg nemsokat számít, ha valakinek normál méretű a keze, ugyanúgy rá áll a keze a klasszikus gitárra.
2018. jan. 9. 11:24
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. A pengetés érdekelne, hogy amit a klasszikus gitáron megtanulok, akkor azt ugyanúgy tudom hasznosítani az elektromosnál? Vagy ott más pengetést használnak?

Néztem néhány dalt akkordal, de párnál láttam, hogy nem betűk (p.:Am-D-G...), hanem számok. Ez mit jelent?

2018. jan. 10. 18:18
 13/14 Mojjo ***** válasza:

@12: Direkt írtam neked a hetes hozzászólásban, hogy teljesen máshogy pengetjük a klasszikus gitárt, meg az elektromost.

A klasszikus gitárt az ujjaiddal: a hüvelyk-, mutató-, középső-, és gyűrűs ujj vesz részt a pengetésben. Az elektromost pengetővel, amit leggyakrabban a hüvelyk- és mutatóujj között tartanak. Totál más mozdulat a kettő, és totál más technikákat lehet rájuk építeni.

Igen, vannak akkordok, amikben számok vannak. Teszem azt, Csus2, Gadd4, Amaj7, vagy simán mondjuk A7 stb stb. Ezeket is meg fogod tanulni, ha majd elkezdesz az akkordokról tanulni. Ha van, amelyik érdekel, hogy kell lefogni és miért úgy hívják ahogy, szerintem bármelyikünk szívesen elmeséli, de az összes létező akkordot itt a GYK-n nehezen tudnánk átbeszélni :)

2018. jan. 10. 20:44
 14/14 Mojjo ***** válasza:
Mielőtt szó éri a ház elejét: nem ír fel a rendőr akkor sem, ha klasszikust pengetsz pengetővel, meg akkor sem, ha elektromost ujjal. Sőt, mindkettőre van valós példa is. De nem az az alap technika, nem az a standard és megszokott.
2018. jan. 10. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!