Melyik hangszedőt használjátok leginkább? Bevállalnátok egyhangszedős gitárt?
Attól függ éppen mit játszik az ember...ízlés és zene kérdése...
A hídhoz közeli fényesebb, élénkebb hangzást ad, a nyaki mélyebb, komorabb tónusú.
Ezt a bevállalásos dolgot hogy érted? Kipróbálni? Ajándékba elfogadni? Megvenni? Csak olyanon játszani? :)
Én az összes gitáromból kiszereltem a nyaki hangszedőt meg a pickup kapcsolót is.
Stílusfüggő, keményebb metálta például elég fölösleges.
1. Ha pl aktívra cserélek, akkor nem kell a nyakit is cserélni. (aktív + passzív nem túl szerencsés együtt az eltérő impedanciák miatt)
2. Kevesebb jelveszteség a felesleges kábelek, kapcsolók, potméterek miatt. Nagyobb jelszint, több magas.
3. Nem húzza a nyaki hangszedő fölöslegesen a húrokat, nagyobb sustain.
4. Kevesebb meghibásodási lehetőség.
5. Egyszerűbb az egész rendszer, jobban lehet magára a játékra koncentrálni, mint a kapcsolgatásra.
@6: Köszönöm a részletes választ!
Akkor ezek szerint akinek nincs szüksége többre, annak még előnyösebb is az egy hangszedős gitár.
Én igazából azon agyalok évek óta, hogy hogyan lehetne még a hangerő potmétert is megszűntetni, de még nem sikerült jót kitalálnom. :)
A kapcsolós kábel esetleg, mint mikrofonnál, de ezek az apró kapcsolók, mindig nagyon gagyik, gyakran tönkremennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!