A KPOP-ot miért szólják le ilyen sokan?
Gondolok pl. arra, hogy Facebook-on a 444 vagy HVG (már nem emlékszem, hogy melyik) kirakta, hogy meghalt valami KPOP énekes. Sokan nagyjából örültek neki.
Meg egy csomó helyen látom, hogy nagyon leszólják (sokkal jobban mint pl. egy rock vagy bármi más zenét).
Mielőtt félreértenétek, nem vagyok "kpopper", habár egy-két számot szeretek.
Én nemrég letöltöttem pár kpop számot.
Ébresztőnek.
Mert annyira rossz, hogy mindenképp felkelek kinyomni.
Mert nem nyugatra van, nincs köze se Amerikához, se Angliához, és egyes emberek nehezen tudják feldolgozni, hogy ezeken kívül is van élet.
Én mindenféle zenét meghallgatok, és mikor sorolom valakinek, hogy tetszik akár az orosz, török, japán zene is, nem csak az angol, a spanyol vagy a német, látszik az arcukon, hogy konkrétan "átléptem egy határt a világtérképen", ami után már furcsának számítok. Miért? Mert az én zenei stílusom nem korlátozódik azokra, amiket mindenki majmol? Ez csak zene, a zene pedig mindenkinek szól, tök mindegy, milyen nyelvet beszélsz. Kicsit el kéne szakadni attól, amit a tv-ben és a rádióban próbálnak leerőszakolni az ember torkán, mert - legyen akármilyen meglepő -, létezik világ azon kívül is.
@ 11:25
Teljesen félre magyarázod a jelenséget. A kpop nagy általánosságban nyávogó ízléstelen giccsparádé. Ilyen zenei produktumokat az európai meg az amerikai piac is kitermel időről időre, de azért ritkább. Dél-Koreába ez szervesebben része a kultúrának, jobban van rá igény, felvevő piac. De ettől még ez nem lesz a popzene ipar Parnasszusa, csak egy adott kultúra igénytelen popzenéje.
11:46
Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem sokkal inkább az amerikai zenék tűnnek igénytelennek a jelentéktelen dalszövegekkel, monotonitással, és azzal a tipikus, vontatott hangzással. A nyávogásukról nem is beszélve. Az az ízléstelen giccsparádé, amit te említettél, rengeteg munkájukba kerül az koreaiaknak, és ha a külföldiek legalább fele ennyit áldoznának a sajátjukra, sokkal minőségibb zenéket tudnának létrehozni.
De ízlések és pofonok, mindenki azt hallgat, ami neki tetszik (csak a különbség az, hogy a kpop rajongókat nem érdekli, ha valaki mást hallgat)
Azért ha már ennyire támadja a kedves válaszoló ezt a "giccsparádét" akkor magyarázd már meg nekem hogy mondjuk egy Gucci Gang vagy ehhez hasonló csoda mennyivel jobb mondjuk mint a te általad leírt koreai tömeg zene?
Ha az amerikai és brit zenészek fele annyi erőt fektetnének a munkásságukba mint ahogy azt a koreai előadók teszik már sokkal jobb zenét hallgatnánk.
Emellett még azt is kiemelném hogy nem csak a cuki, lollypop fajta stílus létezik a kpopban. Nézz körül és ne csak egy dologból kiindulva ítélj el egy sokszínű zenei műfajt.
A kérdésre a válasz: azért mert nagyon eueópai és nyugatias ízlésvilághoz vagyunk szokva. Nálunk fura az ha egy 20-30 éves lány cukiskodni akar míg koreában ez tök természetes.
Az ilyen mainstream de amúgy sz@rr se érő híroldalak véleményére ne adj! A 444 mindent fikáz konkrétan, azt lehetne csodaszámba venni ha valamit dícsérne is. A probléma az egész kpoppal az hogy mindenki csak a fanokból következtetve ítél el egy amúgy nagyon is remek zeneipart. Meghát ugye az se számít túl elfogadottnak hogy úristen valaki nem angolul, spanyolul vagy franciául énekel...
Kpop vagy nem kpop, aki meg más halálán nevet annak meg azt üzenem hogy sz@rjon sünt egy hétig
Szép napot/estét!
8 válaszolónak
Köszönöm, hogy valaki képes volt normális választ adni, mert konkrétan már a szemem kifojt az előbbi válaszoktól.
A koreai pop, egy nagyonis igényes zenei műfaj. Annyit gyakorolnak egy klipp felvételére, vagy egy koncertre, mint egyes amerikai, vagy európai énekesek egy évben.
Ahhoz meg, hogy bekerülhess egy bandába, vagy szóló karriered lehessen, éveken át kell gyakorolnod heti hat nap, és napi 16 órát. Emellett még sokan iskolába is járnak és tanulnak.
Szóval mielőtt bárki bármit is leszólna. Nézzen már utána mennyi munka is van benne, és csak utána adjon véleményt. Köszönöm. :)
@20:33
Tehát szerinted csak az a "normális válasz" aki az egekbe magasztalja a kpop-ot. Rendben. mesélj még.
Amúgy sok munkával is lehet pocsék végeredményt elérni. Hidd el nagyon sok olyan zene van, amiben nem kevés munka benne van, méghozzá jó pár emberé, még is hitvány a végeredmény. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!