Elektromos gitár. Gibson Les Paul modellek. Mi alapján érdemes dönteni?
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Gibson Les paul nevű elektromos gitár különböző modelljei, vagy típusai közt mi alapján érdemes dönteni, vagy választani?
Gondolkozom most egy, valamilyen típusú Gibson hangszer vásárlásán.
Vannak ugyebár a
Standard
Traditional
Classic
Studio
Tribute
Faded
elnevezésű modellek.
Ezek persze különböző árkategóriákban.
Az lenne a kérdésem hogy ezek között a modellek között, alapvetően mik a legfontosabb különbségek?
Tehát hogy mondjuk hangzásban, hangminőségben, lehet például különbség egy Classic, vagy egy Standard között?
Vagy teljesen ugyanaz a hang, és csak mindössze a hangszerek anyagminősége más, és ez adja az árkülönbséget.
Tehát például ilyenekre gondolok.
Egyébként elsősorban a Faded és a Tribute, esetleg a Classic modell az, amiben gondolkozom.
Ezek árban is valamivel megfizethetőbbek.
A hangszert egyébként teljesen hétköznapi szinten használnám, gyakorlásra, stb. Tehát nem profi rocksztár vagyok, aki az egyik legújabb lemezére készül éppen, több milliós lemezszerződéssel a kezében.
Mit javasoltok, mi alapján érdemes választani?
Szia!
Én először is megértem a kérdésed. Én is hasonló vásárláson gondolkodom, de nem ilyen egyszerű sajna a helyzet, hogy "bemész egy gitárboltba, és kipróbálod". Szegedi vagyok, a városban 2 hangszerüzlet működik jelenleg, ezek közül egyikben sincs lehetőségem egyik modellt sem a kezembe venni, pedig Szeged szerintem nem egy kis falu. Pesten ezt biztosan megtudnám tenni (gondolom), de ezt meg időben nem a legkönnyebb kivitelezni.
Érdekelne hogy végül melyiket vetted, és mik a tapasztalataid?
Esetleg mennyire érdemes a 2020-as Epiphone inspired by Gibson cuccokban gondolkodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!