Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Érdemes e a squier gitáromon...

Érdemes e a squier gitáromon hagszedőt cserélni? Ill csak a híd pozíció megtartása.

Figyelt kérdés
Squier bullet gitárról van szó. Le akarom cserélni a hídnál a hangszedőt Seymour Duncan SHR-re a többi hagszedőt pedig kiszerelni, csak a hídat megtartani. Ez a művelet változtat érdemben a hangján valamit? Valaki csinált már ilyet?

2017. okt. 23. 16:03
 1/8 A kérdező kommentje:
Valahol olvastam, hogy ha csak egy hangszedő van bekötve a gitárba, akkor valamilyen irányba befolyásolja a hangját, de bővebben nem volt kifejtve.
2017. okt. 23. 16:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok biztos benne, hogy erre a hangszerre érdemes bármennyit is költeni. Maga a hangszedő kerül annyiba, mint a komplett gitár. Sokkal jobb hangja nem lesz tőle. Lesz egy humbucker hangzásod, ennyi. De ettől nem szabad csodákat várni. Olyan ez, mintha egy Trabantba akarnál beépíteni egy Ferrari motort. Hiába van benne a brutál motor, ha nem tudod kihasználni, mert szétesik a kasztni. :)
2017. okt. 25. 00:04
 3/8 kojee ***** válasza:
Igen változtatni fog a hangján, hiszen a gitárban 3 vagy 2 hangszedő helyett csak 1 marad, valamint a különböző fajta hangszedők, általában eltérő karakterrel rendelkeznek. Az, hogy érdemes-e cserélni a hangszedőt a gitárodon, azt viszont neked kell tudnod. Ha a hangszered pontos és kényelmes, valamint nem akarod majd értékesíteni akkor lehetséges. De a hangszedő cserétől, az eladási értéke nem fog annyival emelkedni, mint amennyibe az egész művelet kerülni fog.
2017. okt. 25. 08:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha eladod a gitárt és hozzácsapod a hangszedő árát, akkor már kapsz egy kicsit komolyabb gitárt. Neked kell tudnod, ha nem akarsz a hangszeredtől megválni, de másfajta hangzásra vágysz, és van rá lehetőséged, akkor hajrá! Én személy szerint inkább az egész gitárt lecserélném.
2017. okt. 25. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne fáradj vele. Nem ér annyit. Ahogy az előző válaszolók is írták, a Bullet szériás gitárok nem éppen az a kategória, amit megéri fejleszteni.

Én azért annyit hozzátennék, gyakorló gitárnak meghagyhatnád. Legalább az érintők ezen fognak elkopni, nem pedig majd a minőségi gityódon, ha lesz később.

2017. okt. 26. 14:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja, hát végül is elég logikus amit írtatok, egyenlőre jegelem a témát, később majd valószínűleg veszek egy másik gitárt mellé, nem is pénzügyi akadálya van a dolognak, mint inkább a túl nagy választék. Vagyis hogy túl sok mindent akarok. Pont az előbb jutott az eszembe hogy milyen f-lenne venni egy üreges testű jazzgitárt, utánna meg esetleg egy metálgitárt, úgyhogy inkább megyek és elfoglalom magam valamivel.
2017. okt. 28. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Vegyél inkább egy jobb féle például Ibanez jazz gitárt, egy részben üreges telét ilyesmi.
2020. júl. 19. 22:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Megcsináltam egyébként, és azóta is ezt használom. Pedig azóta már bőven lenne pénzem majdnem bármilyet venni, de annyira megtetszett ahogy megcsináltam, hogy eszembe sem jutott, h vegyek egy másikat, pedig előtte egyfolytában a gitárokat nézegettem, h milyen kéne.

Mondjuk egy jaguart azért lehet h veszek majd mellé egyszer.

Egy SD jb hangszedőt tettem bele végül, ami egy kis méretű humbucker, meg van egy a nyaknál, ami nem tudom h milyen, nem is nagyon szoktam használni. Az Sd-ből bármilyen hangzást ki tudok hozni, ami nekem kell.

2020. júl. 20. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!