Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit jelent az a ferde vonal?

Mit jelent az a ferde vonal?

Figyelt kérdés

[link]

4.sorban

2017. szept. 26. 20:31
1 2 3
 21/27 Waff ***** válasza:
Túrórudi, kb ugyanannyi infót ad a kotta is mint a tab (persze nincs ritmusjelzése ez esetbe, hisz felette a kotta), nem nagyon néztem át, de pl az elején 6/8-os ütemet jelöl, holott ha jól néztem 3/4-esek az ütemek...
2017. szept. 29. 06:27
 22/27 anonim ***** válasza:

Azt írod 3/5 5 jelenti azt hogy utána pengetsz egyből. 5öst..

Hát ez azért érdekes.

Értem én tökéletesen amit írni akartok, félreértés ne essék! De technikailag nagyon nem tudod megmagyarázni hogy mire gondolsz.....

3/5 5.... ezt kottában mégis hogyan szeretnéd jelölni, hogy az két darab 5ös, amit ott leírsz, az egy időben szólal meg? :) Mert ugye egy időben szólal meg. Illetve hogy jól fogalmazzam meg, az 1 hang.... de te úgy írod le hogy 3/5 5 ??? Ebben biztos vagyok hogy még senki nem látott ilyet. :D

2017. szept. 30. 03:06
 23/27 Waff ***** válasza:
Utolsó te tényleg menthetetlen vagy...nem bántásból...de látom fogalmad sincs miről van szó. A 3/5 5 nem azt jelenti, hogy minden egy időben szól, hanem a 3/5 slide után bele pengetsz még egy 5-öst. És nem egy időben....
2017. szept. 30. 08:29
 24/27 Mojjo ***** válasza:

@Waff: A legnagyobb poén, hogy ezek után még azt írja, hogy

"Értem én tökéletesen amit írni akartok"

:D

2017. szept. 30. 09:40
 25/27 Mojjo ***** válasza:
@22: Az a nagy helyzet, hogy nem csak a tabok olvasásával, értelmezésével, a slide technika mibenlétével, de úgy látom, a magyar nyelvvel is hadilábon állsz. Az "utána" és az "egyidőben" szavak közötti különbségen próbálj elgondolkodni. Ugyanis a két szó nem ugyanazt jelenti. Ha ez megvan, olvasd el újra a saját #22-es hozzászólásod, és magad is látni fogod, hol is csúsztál el. Bár Waff már kb elszótagolta neked.
2017. szept. 30. 09:44
 26/27 anonim ***** válasza:

Waff, ilyen esetekre gondoltam, mikor azt írtam, hogy bizonyos infók számomra jobban lejönnek a tab-ból:

[link]

(De mondom, főképp a zeneelméleti hiányosságaimnak köszönhető, hogy inkább a tab-ot részesítem előnyben. Gyerekkoromban zongorázni tanultam, akkor persze ment a kottaolvasás, de 30 év alatt törlődött minden. Most a lányom tanul zeneiskolában gitározni, úgyhogy együtt haladunk az elmélettel. :D )

22:

Itt pont 3/5 5 5 5 van:

[link]

2017. szept. 30. 21:02
 27/27 Waff ***** válasza:

Értelek Turórudi, valójában én is a TAB-ot bogarászom inkább, ha nincs a dal a fejembe/fülembe, akkor a kotta vezet a ritmusban...szóval ez is az is vegyítve :)

A zenesuli jó dolog, az én fiam is jár, igaz ök még csak tá-titiznek, meg énekelnek, kicsik még az elméleti dolgokhoz...

2017. okt. 1. 07:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!