Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit jelent az a ferde vonal?

Mit jelent az a ferde vonal?

Figyelt kérdés

[link]

4.sorban

2017. szept. 26. 20:31
1 2 3
 11/27 Waff ***** válasza:
Egyértelmű a tabból, hogy slideolni kell, nem kell kétszer pengetni. Egyszer pengetsz és átcsúsztatod. Valóban ez a slide technika lényege.
2017. szept. 28. 05:42
 12/27 anonim ***** válasza:
Én kb laikus fejjel azt gondolom, hogy új pengetést új hangjegy jelöl, a hosszok végösszege kiadja az új pengetés nélküli hajlításos verzióét. Tabon meg ha nem hallod, ne tabról tanuld, hanem szájbarágó videóról.
2017. szept. 28. 09:37
 13/27 Waff ***** válasza:
Új hangjegy nem mindig jelöl új pengetést...de mind1....
2017. szept. 28. 09:44
 14/27 Waff ***** válasza:
...a jelöl helyett inkább a jelent szót kellett volna írnom...
2017. szept. 28. 09:46
 15/27 anonim ***** válasza:
Alapesetben új pengetés, nem? Mármint ha bármi van, slide, tap, hammer-on, mittomén, akkor az van külön jelölve.
2017. szept. 28. 11:00
 16/27 Waff ***** válasza:
Ja úgy igen, ha nincs külön jelölé a két hangjegy között.
2017. szept. 28. 11:08
 17/27 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Atyavilág. :D Nem gondoltam, hogy a hozzászólásom ekkora szájkarate-lavinát indít el. :D Én úgy tudom, hogy itt nem kell pengetni, csak egyszerűen el kell csúsztatni. Egyáltalán nem vagyok profi zenész, de azért is gondolom, hogy így van, mert szerintem még soha nem találkoztam olyan esettel, hogy a csúsztatás után egyből pengetni kellene. Viszont szimplán a pengetés utána csúsztatás (újabb pengetés nélkül) elég gyakori sok dalban és mindegyiknek így jelölik ezt a tabjában.
2017. szept. 28. 22:14
 18/27 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy csúsztatás után újra meg kell pengetni azt a hangot, ahová érkeztél, de az új hangként jelölve van.

(Egyébként valószínű, hogy ez az én zenei műveltségem hiányosságára utal, de számomra ebből a szempontból a tab mintha több információt hordozna, mint a kotta.)

2017. szept. 28. 22:48
 19/27 anonim ***** válasza:
És hogy jelölöd KÜLÖN ha pengetni kell, mert én olyat még nem láttam tabban:)
2017. szept. 28. 23:36
 20/27 Mojjo ***** válasza:

@19: Ember, te semmit nem értettél meg abból, amit írtunk?

Két eset lehetséges:

- A slide után, tehát az ujjunk megfelelő pozícióba érkezése után pengetünk egyet. Erről írt Túrórudi a #18-ban és én a #8-ban. Elég világosan ki lett fejtve, hogyan is jelöljük. De akkor álljon itt újra, a jelölése pl: 3/5 5

- Az ujjunk megfelelő pozícióba érkezése pillanatában pengetünk újra. Ez viszont így NEM lesz slide, ha kipróbálod a gitárodon, kapásból hallod. Ez csak sima lepengetése a két hangnak, csak nem emelted fel az ujjad pozícióváltáskor - de ettől még ugyanaz, mint a sima pengetés. Épp ezért a jelölése 3 5 - nem jelölünk slide-ot, mert nem azt csináltuk.

A 3/5 egyértelműen és világosan azt jelenti, hogy a 3-nál pengetünk, átcsúsztatjuk az ujjunk az 5-re, és ennyi, nem több, nem pengetünk újra.

Nem olyan bonyolult ez.

2017. szept. 28. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!