Modellezős gitár erősítők: tényleg jó, vagy parasztvakítás?
Pontosabban a Boss Katana 100-assal szemezgetek. Mi a véleményetek erről a "csoda" erősítőről? Mindenhol agyondícsérik, már annyira, hogy csak méginkább kételyeim támadnak. De mindenesetre érdekesnek tűnik. Leginkább keményebb zenére kellene, egy sima Epi LP gitár mellé.
Sajnos még egy jó ideig nem lesz alkalmam hangszerbolt felé járni, de ha oda jutok, esetleg milyen hasonló árkategóriájú erősítőket lenne érdemes még kipróbálnom?
Egyszer vettem modellezős erősítőt és utoljára.
Elsőre nagyon szép és jó. Nagyon jó, hogy beépített effektek vannak, kompakt, nem kell beállításokkal bajlódni, csak eltekerni a potmétert a kívánt hangzásra és ott a British Vox hangzás. Hát nem éppen. Aki kicsit is jártas ebben a témában az elkerüli a modellezős cuccokat. Kivéve ha Kemper erősítőről van szó, az jóféle.
Nagyon gyenge hang, nincs ereje, néha bántotta a fülemet.
Ebben az árban, ha tudod nélkülözni a beépített effekteket, akkor egy Peavey Bandit 112 jó választás lehet. Kb mindenki azt ajánlja.
Nincs olyan, hogy jó vagy rossz. Menj el, vidd el a gitárod, próbáld ki vele és ha tetszik, vedd meg! :) Mindenkinek más hangzás jön be. Ha neked tetszik a Boss Katana hangzása, akkor édes mindegy, hogy mások mit mondanak. Az természetesen igaz, hogy a beépített effektek sosem fognak úgy megszólalni, mint az analóg cuccok, de ha neked tetszik, megfog benne valami, inspirál és játékra ösztönöz, akkor nincs több kérdés. :)
Illetve de. Azért akad pár. Például, hogy hol szeretnéd használni. A 100 watt teljesítmény, az még tranyósból is több, mint elég. De egyetlen hangszóró, az mondjuk lehet, hogy bizonyos helyzetekben kevés lesz. Persze koncerten azt az egyet is ki lehet mikrofonozni, ha van rendes PA rendszer. De mondjuk metálhoz szerintem akkor is kevés.
Én azt mondom, hogy nézz körül a használt piacon! Ennyi pénzből már lehet venni egy tisztességes 4x12-es ládát és egy vállalható tranyós fejet. Például most ezeket kínálják:
Én megfontolnám, hogy összeválogatok egy saját fejládát. Persze otthonra felesleges, oda tényleg jobb a kombó. De próbára, koncertre, ahol kell a nagy teljesítmény és hangerő, oda elengedhetetlen. És ilye helyzetekben nem biztos, hogy a Boss Katana helyt tud állni. Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy nem próbáltam az említett cuccot, ezért mindezt ne vedd készpénznek. A legbiztosabb az, ha elmész egy hangszerboltba, szépen megkéred a kollégákat, hogy hadd zúzzad meg egy kicsit a cuccot. És ha tetszik, akkor vidd haza! :) Ha később nagyobbra akarsz váltani, vagy valami másra vágyik a füled, még mindig el lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!