A DJ-k most akkor, hogy is készítik a zenéiket? Zenésznek tekinthetőek ők?
Például Kygo pont tud zongorázni ;-)
Szóval ő nem tartozik azok közé a DJ-k közé, akik csupán a potmétereket tudják tekergetni.
Lényegében két fajta dj van.
1.Rövid részeket vág ki más zenéből, ezeket illeszti sorba.
Ehhez hozzájön még a DJ programban található hangok, részek, aztán így áll össze.
Azért már ez se olyan egyszerű.
2.Felzongorázza/elgitározza stb(esetleg mással)az általa elképzeltet aztán az első pontban leírt módon zenét csinál belőle.
Köszi, szuperek vagytok :)! Mindenkinek ment a zöld!
De akkor az említett számban konkrétan Kygo zongorázik, és ennek a dalnak a részletei az ő fejében születtek meg, aztán vágta össze és csinált belőle zenét?
Amúgy ahogy elgondolkodtam nem csak az ő zenéje tetszett, a Lost Frequencies és Alan Walker egy-egy száma is tetszett már, bár azokat már nem tartom akkora zenéknek, de jók.. ha valami érzelmes, van benne tartalmi töltet és nem csak a bulizásról szól, akkor jó, de a David Guetta, Calvin Harris, Avicii-féle vonalat nem szeretem, legalábbis azok alapján amiket tőlük hallottam.
#3 Több olyan nagy hangszeres zenészről is tudok, aki "másodállásban" DJ-skedik, pl. Thom Yorke a Radiohead-ből, meg Fenriz a Darkthrone-ból, szóval az utolsó mondatod szerintem nem igaz. A művészek szemében az alkotás különböző módjai nem felsőbb- vagy alsóbbrendűek egymáshoz képest.
Így magára a kérdésre már jöttek amúgy jó válaszok de én még annyit hozzáfűznék, hogy ha meg akarod győzni magad arról, hogy az elektronikus zene nem értéktelenebb semmivel a hagyományos értelemben vett hangszeresnél, akkor egy kicsit áss mélyebbre a leghíresebb DJ-knél. Az olyan előadók, mint Aphex Twin, vagy a Boards of Canada lenyűgözően szép és komplex zenét csinálnak, szinte teljesen elektronikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!