Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » 22 évesen nem késő elkezdeni...

22 évesen nem késő elkezdeni zenélni, gitározni?

Figyelt kérdés

A célom zenekarban játszani, improvizációt megtanulni, érteni is a hangszert, idővel zenét szerezni könnyű zenei téren. Érzek magamban elhivatottság érzést ez irányba, azonban még sosem tanultam zenét. Nem érzem magam reménytelennek zenei téren és kreativitásban sincs hiányom. Eddig a képzőművészetben fejeztem ki magam csak, ami elég jól megy. Viszont érdekelnek más utak is. Van még esélyem huszonévesen a zenében?

Köszi a segítséget!

2017. aug. 28. 23:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Sose késő, az egész saját magadon múlik. Azok alapján amiket leírtál nagy önfegyelem és kitartás kell. Ha ez megvan akkor lesz eredménye, nyugodt lehetsz.

A legjobb gitárosok is gyakorolnak minden nap. Ez ilyen tevékenység...

Kezdetben ne drága hangszert vegyél, vagy inkább kérj kölcsön egyet. Lehet 1 hónap után megunod és nem lesz türelmed a továbbiakhoz. Nem állítom azt, hogy te ilyen lennél, de 2 haverom is agyatlanul megvett elsőre 1-1db 50-60 ezres gityót, aztán manapság csak szobadísz nekik és az akkordokat sem tanulták meg. Ezért meg kár a pénzkidobás. Sok sikert!

2017. okt. 20. 12:26
 12/18 Mojjo ***** válasza:
@11: Az ugye megvan, hogy az 50-60 ezres gitár az nem, hogy nem drága, de baromi olcsó? A gitár egy hangszer, ami megérdemli az ezzel járó tiszteletet. Úgy, hogy mindenki 100+ ezres mobillal rohangál, ami egy kütyü, nem több, fájdalmas látni, hogy hangszerre meg sajnálják az emberek ennek a felét is...
2017. okt. 20. 12:30
 13/18 veterán vas ***** válasza:

A válaszokból láthatod, hogy sosincs késő.

Ha valaki -esetleg- le akarna beszélni, és azt mondaná, hogy "jajjaj elkéstél", akkor is fogj bele! Amennyiben úgy érzed, neked erre van szükséged, akkor ne törődj a mások véleményével. Ne az esélyek latolgatásával, hanem a lehetőségek kiaknázásával foglalkozz!

Sok sikert!

2017. okt. 20. 12:45
 14/18 anonim ***** válasza:
Kedves Mojjo Jojó jól feleltél. Leülhetsz!
2017. okt. 20. 20:32
 15/18 Mojjo ***** válasza:

@14: Az egy J-vel van...

[link]

2017. okt. 20. 21:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez nem függ a kortól. Ha 12 évesen kezded el, akkor is ugyanannyi idő alatt jutsz el egy bizonyos szintre, mintha 50 évesen. Itt játékidőre gondolok. 2 év alatt el lehet jutni bőven egy tábortűzi szintre, banda szintre is, ha könnyebb műfajokban akarsz elhelyezkedni.
2017. okt. 25. 18:23
 17/18 VetDr válasza:

Becsülendő, ha valaki zenét akar tanulni. És sosem késő. Viszont arra készülj fel, hogy nagyon erős motivációd és akaraterőd kell legyen, hogy véghez is tudd vinni.

Én anno mikor megtanultam magamtól, tanár nélkül gitározni (jó, előzetesen én jártam zenesuliba + zongorán is tanultam), rendesen megszállottja voltam annak, hogy gitározhassak, hogy a kezembe vegyem a hangszert, gyakoroljak, pedig még akkor eléggé az elején voltam. De ez később is megmaradt. És nem adtam fel. És sikerült :D Na, legalább ennyire akarni kell, és menni fog az! :) Én drukkolok Neked.

A zeneszerzéshez meg annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy sok idő fog eltelni, mire sikerülni fog összehozni egy komolyabb művet. De ezzel nincs is gond. Lesznek hullámvölgyek is. Csak arra vigyázz, hogy ilyenkor is kitarts, és akarjad csinálni. Hidd el, megéri. Aztán büszke leszel saját magadra, amikor végre összejön egy komplett dal, amit Te írtál :)

Sok sikert!

2020. jún. 15. 21:29
 18/18 VetDr válasza:

Jajj, bocsi, most látom hogy ez majdnem 3 éves kérdés... :"D

Na nem baj. Ha eddig esetleg nem kezdted volna még el a zenélést, akkor hajrá, kezdj neki! :D Jó dolog az. :)

2020. jún. 15. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!