Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi idő megtanulni gitározni?

Mennyi idő megtanulni gitározni?

Figyelt kérdés

Nem vagyok zenében kezdő, 10 éve hegedülök, 3 éve zongorázok, szóval azért az ilyen dúr, mol dolgokat nem kell nekem elmagyarázni :D

Én boldog lennék ha a tábortüzes gitározás szintjére eljutnék, bár ahogy látom ahhoz azért nagy zenei tudás nem kell, nem ezen a hangszeren akarok hardcore dolgokat művelni.

2017. aug. 28. 07:04
 1/8 Mojjo ***** válasza:

Hajszálpontosan annyi zenei tudás kell a gitáron való elakkordozgatáshoz, mint a zongorán valóhoz. Se több, se kevesebb - nem túl meglepő módon, és te ezt ennyi zenei előtanulmány után alighanem pontosan tudod, igaz? :)

Az ujjaidnak kell hozzászokni ahhoz, hogy a megfelelő pozícióba ugorjanak. A sima cowboy akkordokat hamar meg fogod tanulni, főleg, ha hegedülsz is. Ami hosszabb idő lesz, az a barrés akkordok megfeleő kigyakorlása. Hogy mégis mennyi? Lehetetlen megmondani. Plusz-mínusz párezer százalékos hibával lehetne max tippelni. Függ a rá szánt időtől, az egyéni képességeidtől, de még attól is, hogy milyen erős a motivációd, mennyire élvezed ezt az egészet.

2017. aug. 28. 11:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Végtelen.
2017. aug. 28. 11:15
 3/8 Mojjo ***** válasza:
De ha tényleg csak akkordozni akarsz, és a kíséret játszása a terved, valami zongoránál könnyebben hordozható hangszeren, de amúgy nem vonz a gitár - márpedig a kérdésedből maximálisan az jön nekem le, hogy úgy amúgy abszolút nem érdekel ez a hangszer, sőt -, akkor szerezz be egy három húros brácsát. Az direkt erre van, és 10 év hegedű után lehet gyorsabban fog menni. A három húros brácsa direkt akkordozásra van kitalálva, a híd nem íves, mint mondjuk a hegedűdön, hanem lapos, hogy könnyen meg tudd egyszerre szólaltatni a húrokat, és lehet zúzni a dúr, meg moll (két l, nem egy) akkordokat, de hiányos négyeshangzatokat is.
2017. aug. 28. 11:22
 4/8 Waff ***** válasza:
Mojjo, ne magyarázgasd már itt a dúrt meg a mollt...majd tudja azt a kérdező, hogy egy vagy két l... :)))
2017. aug. 28. 13:27
 5/8 Mojjo ***** válasza:
@4: szerintem kémikusnak tanul, az zavarhatott be :D
2017. aug. 28. 13:54
 6/8 Waff ***** válasza:
Vagy benzinkutas :D
2017. aug. 28. 15:01
 7/8 Mojjo ***** válasza:

@6: na erre már nincs méltó válaszom :D

Kérdező, amúgy ne vedd komolyan, csak sok volt a bolondgomba :) Tudom, hogy simán el lehet írni bármit, én pl ipari mennyiségben produkálom ezt, főleg telefonról :)

2017. aug. 28. 15:20
 8/8 Waff ***** válasza:
Jaja csak hülyülünk :) semmi komoly... :)
2017. aug. 28. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!