Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mennyi idő alatt lehet, ,...

Mennyi idő alatt lehet, , megtanulni" gitározni?

Figyelt kérdés

Mennyi időbe telik (nyilván egyénfüggő), ha előtte soha nem tanultam ilyet és ehhez hasonlót?

Valamint milyen gitárt kéne venni , ha valamennyire már megtanultam, hogy mindenféle zenét tudjak azért játszani, pl tábortűznél vagy csak simán barátoknak? Tehát hogy mindenféle könnyűzenét tudjak játszani..

Érdemes (nyilván az , de ->) szolfézs meg ilyen órákra járni, vagy ott komoly zene fele terelnek inkább?

Köszönöm :)) 15/L

2017. aug. 16. 21:39
1 2
 1/11 szandi1993 válasza:
Én két éve gitározom. Igazából magamtól tanultam meg, az elején kicsit nehézkes utána egyre gördülékenyebben megy. Már ott tartok, hogy elég nehéz dolgokat is el tudok játszani. 16/L
2017. aug. 16. 21:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Írj privátot,akkor tudok sok mindenben segíteni,én 6 éve gitározok,5 éve zenekarban de már kisebb fesztiválokra hívnak vendégelőadónak jemelni és tanítok is kicsiket,na meg hangszerboltban dolgozok ergo van kis szakértelmem :D 17/f
2017. aug. 16. 21:54
 3/11 Waff ***** válasza:

Ahogy te is írtad, erősen egyénfüggő és kérdés még az is, hogy mennyire vagy szorgalmas. Nem mind1 hogy naponta 1 vagy 2 órát gyakorolsz, vagy egy héten egyszer -kétszer kerül a kezedbe. Egy hallgatható, tábortüzes akkordsikálós szintre fél-egy éven belül el lehet jutni, ha rendszeresen gyakorolsz. Direkt szolfézs nem lényeg, praktikusabb egy jó tanár.

Könnyűzenéhez én egy fémhúros, akusztikus gitárt ajánlok.

Azon aztán lehet "jemelni" ahogy a fentebbi válaszoló írta :))))

2017. aug. 17. 06:37
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat😁
2017. aug. 17. 08:33
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
Nem lehet megtanulni, ez nem egy véges folyamat.
2017. aug. 17. 09:34
 6/11 anonim ***** válasza:

Attol is függ, hogy mit szeretnél pontosan. Dallam vagy akkordjáték? Az akkordok könnyebbek, gyorsan meg lehet tanulni. A dallamjáték valamivel nehezebb. Mindegyiknél tudnod kell a hangokat a gitáron, de ha dallamot jatszol akkor kottát is kell olvasni, hacsak nem tudod hallas utan elpengetni. Ha otthon akarsz saját magad szórakoztatására játszani, akkor annyira nem fontos a szolfézs. Ha valamit nem ertesz neten szinte biztos megvan a magyarázat.(En zenei suliba jártam, fogalmam sincs hogy egy

Először szinte mindenkit, aki klasszikus gitáron játszik es zeneórákra jár komoly zene felé terelnek, ugyanis ez az "alapja". En dallamot játszok, de tanultam akkordokat is. Innen lehet fejlődni a könnyűzene felé.

2017. aug. 17. 10:50
 7/11 anonim ***** válasza:

*hogy egy normális suliban milyenek az enek orak.

Xdd bocsi, az előző vagyok, csak felrenyomtam:"D

2017. aug. 17. 10:53
 8/11 Mojjo ***** válasza:
51%

@6:

"ha dallamot jatszol akkor kottát is kell olvasni"

Nem kell. Vannak tabulatúrák, azokból könnyen, kottaismeret nélkül el lehet játszani dallamot is.

Amúgy egy átlagos suliban semmit nem érnek az énekórák. Vagy még kevesebbet, mert max megutálja a gyerek a zenét.

2017. aug. 17. 11:11
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat😃

Igen, tudom hogy nem lehet megtanulni azért is írtam idézőjelben vagy miben

Ha itthon megtanulom az alapokat vagy egy kis segítséggel, utána a dalokat már el tudom majd játszani sok gyakorlással, nem? 😀

2017. aug. 17. 12:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem mindegy hogy milyen dalokat szeretnél játszani. Green Dayt például kicsit egyszerűbb mint Cacophonyt.
2017. aug. 17. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!