St. Vincent gitárja mennyire jó?
Erre gondolok:
https://www.youtube.com/watch?v=1uTQbaah9wc
Egyébként Magyarországon be lehet szerezni valahol?
Minden hangszer jó, ha értő kezekbe kerül.
https://www.youtube.com/watch?v=lXmdPEfznwc
De a nőt mondjuk mindenféle zenei tevékenységtől eltiltanám.
"De a nőt mondjuk mindenféle zenei tevékenységtől eltiltanám."
Ezt nem kérdeztem.
"Minden hangszer jó, ha értő kezekbe kerül."
Szóval megtervez egy komplett gitárt, de a saját kezében nem lehet, eltiltanád a zenéléstől, mert szerinted nem ért hozzá. LOL
@4: a Forma-1-es autókat sem azok vezetik, akik tervezték őket.
ha
Ettől függetlenül természetesen bárkinek azt javasolni, hogy ne zenéljen, sőt, eltiltani attól, igen nagy tirpákság, teljesen függetlenül attól, hogy az illető mennyire jó benne. A zene és zenélés mindenkié.
#3: Nem kérdezted, és? Ez a véleményem. Azt pedig nem csak akkor nyilvánítom ki, mikor kérdeznek. Érdekes is lenne a világ, ha az emberek csak akkor mondhatnának véleményt valamilyen jelenségről, ha éppen megkérdezik róla őket. Neked más a véleményed, szíved joga. Attól még szerintem a művésznő munkássága erősen túl van értékelve.
#4: Olyasmiről beszélsz, amiről láthatóan fogalmad nincs. A zenész és a hangszerkészítő két külön szakma. Természetesen lehet átfedés a kettő között. De pusztán attól, mert a művésznő kitalálta, hogy nőies alakja legyen a gitártestnek, még nem ő tervezte a hangszert. Elmondta az igényeit, szakemberek pedig összerakták neki. Ez nem is baj, rengeteg jó hangszer született már elismert gitárművészek tanácsai és elképzelései alapján. De itt annyi történt, hogy "legyen már csajos formája a testnek". Ez mondjuk nem feltétlenül meríti ki a "tervezés" fogalmát.
Egyébként hol írtam azt, hogy nem ért a zenéléshez? Szerintem sehol. Nem mondom, hogy ő az új Joan Jett, Lita Ford, vagy akárki, de van érzéke. Csak épp nem jó gitáros. Ezért nem is értem, hogy mire fel az endorsement a Music Man részéről. Illetve értem, mert felkapott énekesnő, jöjjön csak az a pénz... Ha a művésznő engedne egy kicsit az egójából, és mondjuk az éneklésre, dalszerzésre és nem a performanszra meg a nyakában félig feleslegesn lógó gitárra koncentrálna, talán abból még maga a zene is profitálna. Mondjuk ha erre van igény, hát akkor erre van igény...
#5: Az eltiltással természetesen túloztam. Így próbáltam meg érzékeltetni, hogy számomra mennyire minősíthetetlen a zene, amit a művésznő alkot. Nem kell mindent szó szerint venni és túlreagálni. Az is egyfajta tirpákság.
"De pusztán attól, mert a művésznő kitalálta, hogy nőies alakja legyen a gitártestnek, még nem ő tervezte a hangszert. "
De, ő tervezte komplett, beküldte a tervet az Ernie Ballnak, ők pedig elfogadták (persze ezután közösen is dolgoztak rajta). Egyébként, ha nem vetted volna észre, az összes gitárnak nőies alakja van, St. Vincent újítása az volt, hogy a női gitárosoknak is kényelmes legyen a játék a mellük miatt (ami egyébként szégyen a gitárszakmára nézve, hogy 100 évet kellett várni arra, hogy a női igényeket is észrevegyék).
"Csak épp nem jó gitáros."
Összekevered a "nem jó gitáros" kifejezést a "nekem nem tetszik" kijelentéssel. Ez a csaj állandóan disszonanciával dolgozik, sokszor túl is tolja, ezért mondják rá a zenéhez nem értők, hogy nem tud gitározni. Olvastam kommentek között, hogy milyen hülye ez a csaj, nem veszi észre, hogy el van hangolódva a gitárja, mikor direkt volt úgy. Ha egy pánikrohamot akar művészileg megjeleníteni, akkor nem fog konszonáns hangzatokkal dolgozni, csak azért, hogy megvegyék az emberek a lemezét.
Egyébként meg, ha David Byrne-nek, és a Black Keysnek elég jó volt ahhoz, hogy együtt dolgozzanak, illetve a Nirvana tagjai felkérték, hogy helyettesítse Kurt Cobaint és gitározzon, akkor nem tudom, hogy ki vethetné rá az első követ.
A véleményedet meg elmondhatod bármikor a haverjaidnak, de itt most nem ez volt a kérdés. Azt kérdeztem, hogy milyen St. Vincent gitárja, mivel még sosem játszottam rajta, és tapasztalatokat szerettem volna hallani, erre te elkezdted fikázni az előadót, ami teljesen irreleváns a kérdés szempontjából, hiszen te is bevallottad, hogy a gitárkészítés és a zenélés két külön szakma.
#7: Rendben, akkor fogadjuk el, hogy ő maga választotta meg a hangzásához legideálisabb faanyagot, ő tervezte a testet, a nyakprofilt, a hangszedőkiosztást, elektronikát, hangzását legjobban szolgáló hangszedőket, nyerget, kulcsokat, húrokat választott, stb. Rendben, fogadjuk el. Bár, aki annyire igénytelen a hangzására, hogy még a felesleges húrt sem vágja le, arról nehezen tudom elképzelni, hogy akár az actiont be tudná rendesen lőni a hangszerén, nemhogy kompletten megtervezzen egyet.
https://www.youtube.com/watch?v=lan-UQfN0zs
Igen, az összes gitárnak nőies alakja van. Nem tudom egy Flying V-ben, Explorerben, vagy egy SG-ben mi nőiest látsz, de te tudod. Na, viccet félretéve. Igen, egy klasszikus gitártestnek tényleg nőies alakja van, de egyáltalán nem erre gondoltam (és ezt te is jól tudod, csak kiforgatod a szavaimat). Semmi szükség nem volt erre az "újításra". Rengeteg női gitárost ismerek, akit egyáltalán nem zavar a melle játék közben. Akit meg igen, az vesz egy Explorert. Ez egyszerűen csak egy felesleges "feature", amivel most jól meg lehet célozni a csajokat és jól el lehet adni drágán a szart.
Miért kéne bárkinek is szégyellnie magát? Volt erre igény? Szóvá tette valaki? Érdekes, az elmúlt 100 évben sok száz, ezer, millió női gitárosnak megfelelt a klasszikus gitárforma. Annie Clarknak nem. Hmm, érdekes. Tudod a piac alapszabálya, hogy a kereslet szabja meg a kínálatot. Amire nincs igény, azt minek gyártsák? Lehet, hogy 2017-re annyira megugrott a női gitárosok száma, hogy a Music Man megfontolta, egy kifejezetten női testfelépítésre szabott hangszer előállítását. Lehet. Nincs kizárva. De szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy engedtek a mára nagyon divatos női emancipációnak. Ez mostanában nagyon jól profitáló dolog, egyszerűen felültek a jól menő vonatra. Furcsállom is, hogy több cég még nem mozdult el ebbe az irányba. Lehetne tervezni akár női fűnyírót, ütvefúrót, légkalapácsot, betonkeverőt, sarokcsiszolót, csempevágót. Lehetne, csak épp nincs rá igény és értelme sem lenne.
Nem keverek össze semmit. Nem azért tartom kontárnak, mert nekem nem tetszik, hanem mert az. Nem hangolja be a gitárt, mert ő így fejezi ki magát "művészileg". Aha... Tudod, erről nekem pontosan azok a kortárs festők jutnak az eszembe, akiknek nincs annyi tehetségük ahhoz, hogy megfessenek egy művészileg értékelhető festményt. Ezért dacból fogják magukat, megisznak pár liter ételfestékkel felütött tejet, odahánynak a vászonra pár színes (és szagos) pacát, aztán ráfogják, hogy "kortárs művészet". Ez még nem is lenne nagy baj, mert hát ha valaki hülye, hát akkor hülye, csinálja csak. A baj az, hogy ezeket a "festményeket" valaki komoly pénzekért meg is veszi. És mikor én szerényen felteszem a kérdést, hogy "de úgy ebben mégis mi a művészet?", akkor meg mindenki úgy néz rám, mintha nettó retardált lennék. Persze, nyílvánvaló, hogy velem van valami baj és én "nem értem a művészetet".
Öntsünk tiszta vízet a pohárba! Bevallom, nem ismerem behatóan a művésznő munkásságát. Hallottam pár dalt, láttam pár koncertfelvételt. Ennyi. Mindössze ez alapján tartom magam ahhoz, hogy a hölgy igenis egy kontár. Ha lenne türelmem, talán megtalálnám benne a művészi értékét, de nincs. Egyrészt borzasztóan taszít már maga a performansz is.
https://www.youtube.com/watch?v=ZIBmc8BZsiQ
0:27-nél a művésznő rátapos az operatőr kamerájára. Már bocsánat, de hogy jön ő ehhez? Minősíthetetlen, felháborító viselkedés. A legnagyobbak nem engednek meg maguknak ilyesmit. Egyébként az egész előadásról süt a "műbalhé". Igénytelen a játékára, a hangzására. Sokkal fontosabb a csini ruha, frizura (mindez csak azért, hogy ráerősítsen a dalokban elrejtett társadalomkritikára, persze, értem én), a mozgás, tekergés, mint a zene. Jó zenét kéne írni, jó riffeket, jó szólókat. De annak amit a művésznő csinál, a fele csak zaj. Ismétlem, hogy jó énekesnő! De akkor énekeljen. A hangszeres munkát meg bízza hozzáértőkre. Én sem tudtam soha rendesen megtanulni zongorázni, ezért nem is állok (ülök) ki a színpadra és kalimpálok rajta össze-vissza. Aztán annak, aki megkritizál meg közlöm, hogy "nekem ez az egyéni stílusom" és "így fejezem ki magam művészileg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!