Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Death metálos hörgést, sikítás...

Death metálos hörgést, sikítást hol és hogyan kell elsajátítani?

Figyelt kérdés

pl. ehhez hasonlót:

http://www.youtube.com/watch?v=GM_3EBcCk2k

(fikázás stb. nem kell hogy szar zene...)

ti tudtok így "screamelni" ?

van valami tapasztalotok?

nehéz elsajátítani?

mi a helyes technika?

aki ért hozzá ne tartsa magába, írjon! köszi!

2010. máj. 24. 13:25
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

job for a cowboy - entombment of a machine

http://www.youtube.com/watch?v=S-x95Q0SJfY

BRING ME THE HORIZON - Diamonds Aren't Forever

http://www.youtube.com/watch?v=kynUSL8fr_4

sok együttes egyben:

http://www.youtube.com/watch?v=_0ONTHx9hKs

2010. máj. 24. 13:34
 2/13 anonim ***** válasza:
1%
Hát szerintem ez alapból vagy megy valakinek vagy nem, legalább is én nem tanultam, de ilyet én is tudok.
2010. máj. 24. 13:36
 3/13 FFDP ***** válasza:
89%
Én pont azt hallottam, hogy a hörgést nagyon sokat kell gyakorolni, meg, hogy gyomorból kell és nem torokból.
2010. máj. 24. 13:48
 4/13 A kérdező kommentje:

én is így tudom, hogy meg lehet tanulni, csak sok gyakorlás és helyes technika kell hozzá.

gyomorból jó, torokból X idő után a hangszálaid fogják bánni. (nem 1 metalcore vokalistáról tudok akit a rossz scream technika miatt kellett műteni)

2010. máj. 24. 14:08
 5/13 Thurston ***** válasza:
87%

Nehéz. Én a zeneakadémián tanultam a death growl és a fry scream technikát. A linkelt zenékben csak fry scream-et használnak, de nagyon mélyen, ezért growl-nak tűnhet.

Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy hogyan csinálod, hiszen nincs szabály. Nincsk ét egyforma sikoltás/hörgés, mert mindenkié más, nem is jó, ha megpróbálsz leutánozni egyet (bár ismerek olyat, akinek pont az a specialitása, hogy bárkinek az énekmódszerét leutánozza), egy a lényeg: hogy ne fájjon. Ha nem fáj, akkor jó. Ha képes vagy egy nagyon brutális és torzított hangot kipréselni magadból, de csak fájdalom árán, akkor gyakorolj tovább, mert ha úgy megy, akkor meg tudod találni a módját annak is, hogy fájdalom nélkül is menjen.

És igen, hasból kell fújni a levegő, konkrétabban rekeszizommal. Nem árt, ha csainálsz felüléseket, tehát jól tudod irányítani a hasizmaidat. Nagyjából ugyanazt a légzést kell megtanulnod, amit tiszta éneknél is tanítanak, csak itt erősebben kell csinálni. Ezért van az, hogy ha megtanulsz egy ilyen technikát, az kitolja a tiszta hangtartományodat is. Ja, és hát nem árt, ha tudsz tisztán is énekelni szépen.

Az első válasznak meg nincs sok értelme, szóval azt hagyd figyelmen kívül.

2010. máj. 24. 16:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Nagy kitartás és elszántság kell hozzá és persze idő. Nekem így sikerült. (nálam két év kellet hozzá)

14/F

\m/

2010. máj. 24. 17:22
 7/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 26. 00:00
 8/13 Thurston ***** válasza:
Ideírhattál volna legalább valamit, hogy még mire vagy kíváncsi...
2010. máj. 27. 14:55
 9/13 A kérdező kommentje:

magyar tutorial kéne, vagy esetleg olyan énektanár aki ilyet is oktat.

de beérném pár jó leírással, illetve hogy milyen "altípusai" vannak a screamingnek.

eddig ezeket találtam:

pig squeal grunt growl exhale inhale scream fry false chord death inward outward

2010. máj. 27. 15:37
 10/13 anonim válasza:
89%
En probalgattam a fry es a growl scream-et talan. Nem konnyu es jo ha megvan a kapcsolat a fejhangod es a mellhangod kozott. Nekem peldaul nincs ezert szeretnek enektanarhoz jarni mert jo hangom van de nincs meg ez a kapcsolat a fej es mellhangom kozott. De van nagyon sok technika mivel van aki mellyebben tudja kiadni ezeket a hangokat es van aki magasabban. Van egy olyan technika is ahol az adamcsutkad minnel lejjebb nyomod hogy kijojjon ez a hang. Az adamcsutkad lenyomasat ugy tudod elerni, hogyteltebb es minel melyebb hangot probalsz kiadni, arra konnyen ra lehet jonni. Probalgatni kell es egyszer csak sikerul. En fogok jarni enektanarhozmivel jo enekes is szeretnek lenni es ez segit a screaming hangokat jobban kiadni.
2010. szept. 25. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!