Hogy tanuljak meg basszusgitározni?
Úgy egy hónapja van basszusgitárom. Játszogatok ezt-azt, könnyebb számok basszus részeit, de így nem fogok sehova se jutni. Nem tudom mit, hogyan gyakoroljak. Se a technikai részeket, se a zeneelméleti részeket azt sem tudom, hogyan kezdjem, nem hogy merre haladjak utána. Teljesen elveszek az interneten található forrásokban. Sok féle zenei stílus is érdekel. Amiért leginkább elkezdtem játszani, az a funk slap bass. A célom, hogy tudjak magamtól is összerakni zenét.
Van valamennyi kis zenei hátterem, 8 évig tanultam zongorázni zeneiskolában, habár a szolfézst otthagytam, mert szó szerint csak énekóra volt.
Legszívesebben eljárnék egy tanárhoz, de nincs rá pénzem, és kicsit aggódok is a tanárok minőségét illetően.
Leginkább angol nyelvű anyagot keresnék.
Őt javaslom:
https://www.youtube.com/user/MarloweDK/videos
Vannak egészen kezdő gyakorlatok, és komolyabbak is. Csak keresgélni kell.
Zeneelméletből millió anyag van a neten, minél többet olvasgatsz róla, annál jobb. Tanár nem fontos. Inkább társakat keress, akivel gyakorolhatsz, elsősorban egy dobost!
Ajánlom neked magyar srác Lisztes László nagyon penge és legalább magyarul van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!